Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πράσινο φως για τη μεταφορά 10.000 μαθητών στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπογράφηκε η σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και τα ΚΤΕΛ.

Τη σύμβαση για τη μεταφορά περίπου 10.000 μαθητών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου-Λασιθίου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλη Χαχλιούτη.

Η πρώτη δόση της σύμβασης ανέρχεται στα 3,62 εκατ.ευρώ, και αφορά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2014 - Φεβρουάριος 2015.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι σήμερα γιατί η Περιφέρεια Κρήτης, είναι η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικά που ολοκλήρωσε εγκαίρως τις διαδικασίες για το μεταφορικό έργο των μαθητών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την υπογραφή της σύμβασης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τα ΚΤΕΛ της Κρήτης για την εξαίρετη συνεργασία που έχουν με την Περιφέρεια, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι κάποιες φορές δεν υπήρχαν οι αναγκαίες πιστώσεις, εντούτοις η μεταφορά των μαθητών συνεχιζόταν κανονικά.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι «είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που υπογράφει σύμβαση, και αυτό οφείλεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές».

Με τη νέα σύμβαση που υπογράφτηκε σήμερα, υπολογίζεται ότι θα μεταφέρονται περί τους 10.000 μαθητές από και προς τις σχολικές μονάδες, με 350 οχήματα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ενώ τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται να υπογραφεί ανάλογη σύμβαση και με το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.