Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Του έδιναν ένα χρόνο ζωής και έχουν περάσει 10

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ασθενής στο τελευταίο στάδιο καρκίνου ακολούθησε μια επαναστατική θεραπεία.

Ο James «Rocky» Lagno ήταν τόσο άρρωστος που οι γιατροί του έδιναν μόνο ένα χρόνο ζωής. Έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο, ακόμη και η επιθετική χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία δεν εμπόδισε τους όγκους να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε επίσης διαγνωστεί με καρκίνο του θυρεοειδούς και στη συνέχεια, μερικούς μήνες αργότερα, μια μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε μια ντουζίνα εγκεφαλικών βλαβών.



«Ο ογκολόγος μου πρότεινε να αρχίσω να κάνω τη λίστα με τις τελευταίες μου επιθυμίες», ανέφερε ο 53χρονος Lagno ανακαλώντας τη συζήτηση που έκανε στο παρελθόν με τον γιατρό του.

Για καλή του τύχη, η γυναίκα του Geralynn, του ανέφερε για μια βιοψία που αποκάλυπτε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο Lagno εισήλθε σε μια κλινική για να δοκιμάσει μια σχετικά νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου γνωστή ως μοριακή στοχευμένη θεραπεία.

Τα παραδοσιακά φάρμακα κατά του καρκίνου, επιτίθενται όχι μόνο στα καρκινικά κύτταρα, αλλά σε κάθε ζωντανό κύτταρο στο σώμα.

Η μοριακή στοχευμένη θεραπεία όπως αυτή που λάμβανε ο Lagno -η οποία δεν είναι πλέον σε πειραματικό στάδιο και χρησιμοποιείται με αυξανόμενη συχνότητα- στοχεύει συγκεκριμένες μεταλλάξεις του καρκίνου, όπως εξηγεί στο ABC News o ερευνητής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, Elaine Mardis.

«Δέκα χρόνια πριν, η γυναίκα μου θα ήταν χήρα», λέει ο 53χρονος Lagno.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.