Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πλέκουν σκούφους, κασκόλ και γάντια για τους άστεγους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εθελοντές στη Βουλγαρία δείχνουν πως «υπάρχει ένας τρόπος».

Εθελοντές απ' όλη τη Βουλγαρία θα πλέξουν σκούφους, κασκόλ και γάντια για τους άστεγους στο πλαίσιο εκστρατείας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Υπάρχει ένας τρόπος».

Η εκστρατεία πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και σε αυτή συμμετέχουν ως βασικοί εθελοντές γυναίκες από τη φυλακή της πόλης Σλίβεν, μοναχές του τάγματος της Μητέρας Τερέζας, ηλικιωμένες από οίκους ευγηρίας, εκπρόσωποι της νεολαίας και Βούλγαροι που ζουν στο εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία μεγαλώνει κάθε χρόνο περισσότερο: την πρώτη χρονιά έλαβαν μέρος 80 εθελοντές που πρόσφεραν σκούφους, κασκόλ και γάντια σε 330 άστεγους και τη δεύτερη 160, οι οποίοι έφτιαξαν ζεστά αξεσουάρ για 1.000 ανθρώπους χωρίς στέγη.

Η εκστρατεία είναι διαφορετική, επειδή οι δωρητές δεν επενδύουν χρήματα, αλλά τη δουλειά τους, το χρόνο και τα συναισθήματά τους, δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, η εκτελεστική διευθύντρια του ιδρύματος «Υπάρχει ένας τρόπος», Μπίλιανα Βούτοβα.

Όλοι οι Βούλγαροι παραγωγοί μαλλιού προσφέρουν τα πλεχτά νήματα και κάποιοι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς προμηθεύουν τους εθελοντές με υλικά πλεξίματος. Την εκστρατεία μπορούν να στηρίξουν από φέτος και εκείνοι που δεν ξέρουν να πλέκουν, αγοράζοντας απλώς ένα κουβάρι νήματος.

Τα πλεκτά αξεσουάρ θα παραδοθούν έως τις 15 Δεκεμβρίου και θα διανεμηθούν στα προσωρινά και έκτακτα κέντρα στέγασης από τις 15 έως τις 19 του ίδιου μήνα.

Για πρώτη φορά το ίδρυμα θα οργανώσει μάθημα πλεξίματος για άνδρες στη Σόφια, στις 27 Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ του Ίβαν Μάρκοφ, με θέμα την εκστρατεία.

Στα μέσα Νοεμβρίου, το ίδρυμα "Υπάρχει ένας άλλος τρόπος" οργανώνει στο Πλόβντιφ μαθήματα πλεξίματος και παρασκευής ψωμιού για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους άστεγους στη συγκεκριμένη πόλη και στις πόλεις Γκάμπροβο και Βέλικο Τούρνοβο.

Το ίδρυμα έχει συμπεριλάβει στα σχέδιά του τη δημιουργία κέντρου επανένταξης αστέγων ώστε να στηριχθεί η κοινωνική προσαρμογή τους, η εύρεση εργασίας και στέγης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.