Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Στη δικαιοσύνη οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της Εμπορικής Τράπεζας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του Ταμείου τους καταγγέλλοντας πως θα πάρουν μειωμένο εφάπαξ.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της Εμπορικής Τράπεζας οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να λάβουν το εφάπαξ που δικαιούνται. Οι συνταξιούχοι κατέθεσαν στο ΣτΕ προσφυγή κατά του ταμείου τους, ΤΑΥΤΕΚΩ, καταγγέλλοντας πως θα πάρουν μειωμένο εφάπαξ – αν τελικά το πάρουν- με καθυστέρηση έξι ετών.

Μάλιστα, από τους 170 τραπεζοϋπάλληλους , που βρίσκονται σε αναμονή, ορισμένοι δεν έχουν πάρει καν την σύνταξή τους, ενώ κανείς δεν έχουν λάβει το εφάπαξ.

Όλα άλλαξαν όταν το ΤΑΥΤΕΚΩ (διάδοχος του ΤΑΠΕΤΕ) με απόφασή του τροποποίησε τον κανονισμό και έτσι το ταμείο δεν όφειλε να καταβάλει το εφάπαξ μόλις οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλλαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό το εφάπαξ, θα δίνεται μόλις εγκριθεί και εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησης και πάντα σύμφωνα με την λίστα προτεραιότητας εξόδου από την Τράπεζα που ήδη υπάρχει.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, πέραν των νομικών επιχειρημάτων που επικαλούνται στην προσφυγή τους, αναφέρουν ότι ήδη στην λίστα αναμονής είναι 115 συνάδελφοι τους ενώ ακολουθούν εκείνοι (170 άτομα), την ώρα που το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει σήμερα κεφάλαιο για να καταβάλει το εφάπαξ μόνο σε 50 συνταξιούχους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.