Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Βερνίκι νυχιών... κατά των βιασμών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εφευρέτες του... τέσσερις φοιτητές Χημείας από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.
Μια ομάδα φοιτητών από το τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, εφηύρε ένα βερνίκι νυχιών, που αλλάζει χρώμα αν έρθει σε επαφή με ποτό, στο οποίο έχουν ρίξει ναρκωτικές ουσίες που «διευκολύνουν» το βιασμό ανυπεράσπιστων γυναικών.

Οι τέσσερις φοιτητές είναι οι: Ankesh Madan, Stephen Gray, Tyler Confrey-Maloney και Tasso Von Windh.



Οι νεαροί ερευνητές ανέφεραν, ότι το βερνίκι αυτό -που ονόμασαν Undercover Colors- θα μπορούσε να ανιχνεύσει την ύπαρξη συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών στα ποτά των γυναικών, προτού αυτές αρχίσουν να πίνουν.

«Στόχος μας είναι να εφεύρουμε τεχνολογίες που ενδυναμώνουν τις γυναίκες και τους παρέχουν επιπλέον προστασία έναντι αυτού του αποτρόπαιου, απεχθούς και διάχυτου εγκλήματος» γράφουν στη σελίδα τους στο Facebook.

Οι γυναίκες μπορούν με μια πολύ απλή κίνηση (βάζοντας το δάχτυλο μέσα στο ποτό τους για να το ανακατέψουν) να διαπιστώσουν αυτόματα αν το ποτό τους έχει νοθευτεί με το «χάπι του βιασμού» ή άλλες παρόμοιες ουσίες, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα news.com.au.

Οι φοιτητές δήλωσαν ότι εμπνεύστηκαν την ιδέα, όταν πληροφορήθηκαν ότι μία στις πέντε γυναίκες στην Αμερική πέφτει θύμα σεξουαλικής επίθεσης κάποια στιγμή στη ζωή της.

Το προϊόν βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξής του. Οι φοιτητές προχωρούν τη μελέτη τους για την περαιτέρω εξέλιξή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.