Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κλαδεύουν τα πλατάνια μετά το θάνατο του παιδιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία των Κομποτάδων.

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η επιχείρηση κλαδέματος των πλατάνων στην ιστορική πλατεία των Κομποτάδων.

Μετά το τραγικό θάνατο του 9χρονου αγοριού, που καταπλακώθηκε από τεράστιο κλωνάρι που έσπασε, ειδικοί επιστήμονες από το ΕΘΙΑΓΕ, με επικεφαλής τον καθηγητή στη Φυτοπαθολογία Παναγιώτη Τσόπελα, πραγματοποίησαν αυτοψία και έδωσαν οδηγίες και εντολές για κλάδεμα.

Τα συνεργεία του δήμου σήμερα το πρωί έπιασαν δουλειά υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου και της Υπηρεσίας Πρασίνου, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

«Δεν είμαστε αρμόδιοι να μιλήσουμε εμείς για το τραγικό συμβάν. Εξάλλου είναι σε εξέλιξη Εισαγγελική έρευνα. Όμως αυτό που συνέβη είναι τα σπάνια φαινόμενα...», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής της Φυτοπαθολογίας Παναγιώτης Τσόπελας, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τις Κομποτάδες για αυτοψία.

Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών μετά και το δεύτερο περιστατικό στη Λιβαδειά, όπου κλωνάρι πλατάνου τραυμάτισε τρεις ανθρώπους την ώρα που έπιναν το ποτό τους. Πολλά είναι τα σχετικά αιτήματα στα δασαρχεία και τους δήμους, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αρκετοί αποφεύγουν πλέον τον ίσκιο των δέντρων που άλλες φορές επεδίωκαν, κυρίως όταν βλέπουν δέντρα με κλαδιά τα οποία έχουν ξεραθεί ή δείχνουν άρρωστα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.