Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Νίγηρας: Προφυλακίστηκε υπουργός για υπόθεση εμπορίας βρεφών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Γεωργίας του Νίγηρα συνελήφθη καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος του ότι ενέχεται σε ένα κύκλωμα εμπορίας βρεφών, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματός του και δήλωσαν δικαστικές πηγές.

Η σύλληψη του Άμπντου Λάμπο, ενός σημαίνοντος στελέχους του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον πρόεδρο Μαχαμαντού Ισούφου, προστίθεται σε αυτές άλλων 17 προσώπων, περιλαμβανομένης της συζύγου του και των συζύγων άλλων πολιτικών, στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας για την υπόθεση.

Μετά τη σύλληψη της συζύγου του, ο Λάμπο, στέλεχος της 36μελούς κυβέρνησης, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της εμπορίας βρεφών.

Ο Καμπίρου Αντάμου, εκπρόσωπος του κόμματος Δημοκρατικό και Κοινωνικό Συμβόλαιο (CDS), στο οποίο ανήκει ο Λάμπο, δήλωσε: «Είχαμε μια κομματική συνεδρίαση χθες. Ο υπουργός τηλεφώνησε και είπε ότι ο δικαστής αποφάσισε να τον θέσει υπό κράτηση. Θεωρείται αθώος προς το παρόν».

Η αστυνομία του Νίγηρα κατηγορεί τα πρόσωπα τα οποία έχει συλλάβει πως αγόρασαν νεογέννητα βρέφη από «εργοστάσια μωρών» στη γειτονική Νιγηρία. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην εισαγγελία.

«Ο Άμπντου Λάμπο φυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα στη Σαΐ, 60 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Νίγηρα Νιαμέι», δήλωσε ένας δικαστής στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Η προφυλάκισή του έγινε «στο πλαίσιο των ερευνών για την εμπορία βρεφών», πρόσθεσε ο ίδιος δικαστικός.

Μια δεύτερη δικαστική πηγή επιβεβαίωσε τη σύλληψη του υπουργού.

Η εμπορία ανθρώπων και η πώληση βρεφών αποτελούν χρόνιο πρόβλημα στη δυτική Αφρική. Πέρυσι η αστυνομία της Νιγηρίας έκανε εφόδους σε πολλά «εργοστάσια παραγωγής βρεφών», απελευθερώνοντας δεκάδες νεαρά κορίτσια που αναγκάζονταν να κυοφορούν μωρά προς πώληση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.