Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Το 90% των γυναικών θα προχωρούσαν σε κατάψυξη ωαρίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα το θεωρούσαν αποδεκτή λύση για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους.

Εννέα στις 10 γυναίκες δήλωσαν ότι θα εξέταζαν την προοπτική να «καταψύξουν» τα ωάριά τους προς όφελος της σταδιοδρομίας τους ή μέχρι να βρουν τον ιδανικό σύντροφο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, ότι σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτήν έβλεπαν θετικά τη διατήρηση της γονιμότητάς τους, ενώ η πλειοψηφία ήταν υπέρ της μεθόδου κατάψυξης ωαρίων.

Την παραπάνω ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα πραγματοποίησαν η δρ. Camille Lallemant και η ομάδα της από το κέντρο γονιμότητας του νοσοκομείου «Πριγκίπισσα Άννα» στο Σαουθάμπτον. Στην έρευνα συμμετείχαν 973 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία με μέσο όρο ηλικίας τα 31 χρόνια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (το 83%) είχαν ακούσει για την μέθοδο της «κατάψυξης ωαρίων» και σχεδόν όλες (το 99,4%) θεώρησαν ότι αποτελεί μια αποδεκτή λύση σε περίπτωση ιατρικών λόγων, όπως π.χ. πριν από την έναρξη χημειοθεραπείας.

Εξίσου υψηλό (89,1%) ήταν το ποσοστό εκείνων που την θεώρησαν μια αποδεκτή λύση για όσες θέλουν να καθυστερήσουν να αποκτήσουν παιδί έως ότου οι κοινωνικές και οικογενειακές συνθήκες είναι πιο κατάλληλες. Τέλος, το 19% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παγώσουν τα ωάριά τους και άλλο ένα 27% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη συγκεκριμένη τεχνική.

Όπως δήλωσε η δρ. Lallemant, «μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν επιλογές για τη διατήρηση της γονιμότητας μιας γυναίκας, αλλά τώρα χάρη στη μέθοδο της υαλοποίησης (vitrification) αυτό μπορεί να γίνει εύκολα και αποτελεσματικά».


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.