Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η ζωή του δισεκατομμυριούχου Michael Dell

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο φοιτητής που παράτησε τις σπουδές του και… έγινε πάμπλουτος.

Με την περιουσία του να εκτιμάται στα 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων, επενδυτής, φιλάνθρωπος και συγγραφέας Michael Dell είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell παράτησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, για να ιδρύσει την εταιρεία Dell Computer Corp., η οποία σύντομα έγινε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες υπολογιστών στις ΗΠΑ.

Ήταν μόλις 23 ετών όταν η εταιρεία του εξέδωσε για πρώτη φορά IPO (προσφορά νέων χρεογράφων με δημόσια εγγραφή) και σύντομα ο Michael Dell ήταν… δισεκατομμυριούχος.

Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την προσωπική ζωή και εξέλιξη ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Business Insider:

Ο Michael Dell γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1965 στο Χιούστον του Τέξας. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τα διάφορα gadgets. Όταν ήταν 15 ετών απέκτησε τον πρώτο του υπολογιστή Apple, τον οποίο αποσυναρμολόγησε προκειμένου να δει αν μπορούσε να τον… «επαναφέρει» στη ζωή και πάλι μόνος του.



Ενώ πήγαινε ακόμη σχολείο εργαζόταν ως πωλητής συνδρομών εφημερίδων, και αφού ανακάλυψε πώς να στοχεύει σε μια ανεκμετάλλευτη βάση πελατών… κατάφερε να βγάλει 18.000 δολάρια μέσα σε μόλις ένα χρόνο!

Παρότι ενδιαφερόταν πραγματικά μόνο για τους υπολογιστές, ο Dell πήγε να σπουδάσει ιατρική στο πανεπιστήμιο του Τέξας το 1983. Στον ελεύθερό του χρόνο αναβάθμιζε υπολογιστές και τους πουλούσε από το δωμάτιο της εστίας του. Μέσα σε λίγους μήνες στην επιχείρηση αυτή είχε βγάλει ήδη 180.000 δολάρια. Δεν επέστρεψε ποτέ για το δεύτερο έτος των σπουδών του.



Ίδρυσε την εταιρεία του το 1984, με το όνομα PC's Limited. Σύντομα έγινε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της χώρας, κάνοντας πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Το 1987 άλλαξε το όνομα της εταιρείας σε Dell Computer Corp. ενώ οι πωλήσεις συνέχιζαν την ανοδική τους πορεία.

Ένα χρόνο μετά εξέδωσε για πρώτη φορά IPO και συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια εγγραφή. Ο Dell έβγαλε περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το deal και μέχρι το 1992 ο 27χρονος διευθύνων σύμβουλος ήταν ο νεότερος ηγέτης επιχείρησης στη λίστα Fortune 500.



Το 1988 βγήκε σε «τυφλό ραντεβού» με τη νεαρή σχεδιάστρια μόδας από το Ντάλας, Susan Lieberman. «Οι περισσότεροι άντρες που γνώριζα μιλούσαν πολύ για τον εαυτό τους και προσπαθούσαν να με εντυπωσιάσουν. Ο Michael ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος που είχα γνωρίσει ποτέ» είχε δηλώσει στο παρελθόν η ίδια στο Texas Monthly.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 1989 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.



Ο Dell είναι πολύ προστατευτικός με την οικογένειά του. Λέγεται ότι πληρώνει 2,7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την προσωπική τους ασφάλεια, ωστόσο δεν έχει πρόβλημα με τη «δημόσια» ζωή των παιδιών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η οικογένεια Dell ζει σε μια τεράστια έπαυλη έξω από το Όστιν, την οποία οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν «το κάστρο».



Διαθέτει οκτώ κρεβατοκάμαρες, ένα γήπεδο τένις, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες και υπέροχη θέα στη λίμνη Όστιν.

Είναι το πιο ακριβό ακίνητο που έχει χτιστεί ποτέ στο Τέξας.



Ο Dell διαθέτει, ακόμη, ένα τετραώροφο νεοκλασικό στο νησί Anguilla της Καραϊβικής, παρότι η οικογένειά του περνά τον περισσότερο χρόνο των διακοπών της στο 7 δωματίων τροπικό παράδεισο που διαθέτει στο Kukio της Χαβάης.

Λέγεται ότι η αξία της εξοχικής του κατοικίας έφτανε τα 58 εκατομμύρια δολάρια το 2013.



Όπως οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, έτσι και ο Dell έχει μια ιδιαίτερη λατρεία στα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα. Στη συλλογή του συγκαταλέγεται μια Porsche Boxster 2004 κι ένα Carrera GT, ενώ ο ίδιος κυκλοφορεί και με ένα «τερατώδες» Hummer H2 2005.



Σε ό,τι αφορά τους… αιθέρες, η οικογένεια Dell διαθέτει ήδη ένα Gulfstream V, ωστόσο πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησαν φήμες ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για την αγορά ενός Boeing Dreamliner 787.



Ο Michael και η σύζυγός του ταξιδεύουν πολύ συχνά για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού ιδρύματος Michael & Susan Dell Foundation που έχουν ιδρύσει, το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τα μη προνομιούχα παιδιά, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.