Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

"Κροκοδειλάκιας Nο 2" για τον Σήφη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ενδιαφέρον του διάσημου «κροκοδειλάκια», του γνωστού ακτιβιστή από το National Geographic Olivier Behra, έχει κεντρίσει ο «Σήφης», ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου.

Ο μαροκινής καταγωγής Μπερά, ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην εξερεύνηση ελών στην Αφρική για την καταγραφή και μελέτη των κροκοδείλων, επικοινώνησε με το διευθυντή του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης του φράγματος Ποταμών Βαγγέλη Μαμαγκάκη, εκδηλώνοντας την επιθυμία του να ταξιδέψει στην Κρήτη από τη μακρινή Μαγαδασκάρη, όπου ζει και εργάζεται, για να πιάσει τον «Σήφη».

«Είναι πολύ γνωστός ακτιβιστής και έχει έναν δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, για να πιάνει τους κροκόδειλους. Μας είχε πάρει αρκετές φορές, αλλά, επειδή αυτές τις ημέρες μας καλούν διάφοροι, δεν απαντήσαμε, γιατί δεν γνωρίζαμε ακριβώς ποιος είναι. Τελικά, επικοινώνησε μαζί μας με τη βοήθεια μίας Ελληνίδας εκπροσώπου του. Μέσω Skype, μας εξήγησε ποιος είναι», δήλωσε στο «Έθνος» ο κ. Μαμαγκάκης.



Ο Μπερά του εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στην Κρήτη εθελοντικά, προκειμένου να αναλάβει την επιχείρηση εγκλωβισμού του κροκόδειλου, ζήτησε, ωστόσο, από τους αρμοδίους να εξασφαλίσουν μόνο τα εισιτήριά του. «Μας είπε ότι αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Για τον «Σήφη» μιλήσαμε γενικότερα για την υπόθεση. Ενημερώθηκε για την περίπτωσή του από το Διαδίκτυο. Από την πλευρά μας, θα περιμένουμε μία εβδομάδα μήπως και λειτουργήσουν οι παγίδες που έχουμε στήσει. Διαφορετικά, θα δούμε τι θα γίνει και με την πρωτοβουλία του κ. Μπερά», δήλωσε.

Η αγάπη του Olivier Behra για τους κροκόδειλους ξεκίνησε στα νιάτα του, όταν λαθροκυνηγός «αιχμαλώτισε» έναν κροκόδειλο-μωρό. Ο Μπερά, ο οποίος, μέχρι τότε, μελετούσε τροπικά ψάρια και σαύρες, γοητεύτηκε από το κροκοδειλάκι και, έτσι, ξεκίνησε με πάθος να μελετάει το συγκεκριμένο είδος, ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Αφρική και όχι μόνο. Είναι γνωστός, επίσης, για τον αγώνα προστασίας οικοτόπων και διάσωσης σπάνιων ειδών, όπως οι λεμούριοι που αποτελούν εμβληματικά ζώα της Μαγαδασκάρης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.