Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Γύρισε τη γη με ένα αεροπλάνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γονείς της την ονόμασαν Αμέλια Ρόουζ Έρχαρτ για να τιμήσουν τη μνήμη της γυναίκας που το 1937 εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να ταξιδεύσει γύρω από τον πλανήτη ολομόναχη με το αεροσκάφος της.



Η Αμέλια Ρόουζ στα 31 της χρόνια τίμησε τη μνήμη της πρωτοπόρου Αμέλια Έρχαρτ, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα: προσγειώθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας έπειτα από ταξίδι που κράτησε 16 ημέρες και κατά το οποίο διένυσε 45.000 χλμ.

"Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Νιώθαμε σαν να είχαμε την Αμέλια μαζί μας, αφού συμβολικά ολοκληρώσαμε εμείς το σχέδιο πτήσης της" δήλωσε η πρώην ρεπόρτερ από το Κολοράντο, η οποία εξολομογήθηκε ωστόσο ότι το όνομα που επέλεξαν να της δώσουν οι γονείς της όταν ήταν στην εφηβεία της είχε προκαλέσει απέχθεια, γιατί ένιωθε ότι συνοδευόταν από πολλές προσδοκίες.

Όταν ενηλικιώθηκε ωστόσο άλλαξε γνώμη. Πριν από δέκα χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιλότου και πέρυσι ίδρυσε το Ίδρυμα Fly With Amelia, που προσφέρει υποτροφίες σε κορίτσια 16 έως 18 ετών τα οποία θέλουν να μάθουν να πιλοτάρουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.