Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ένα ταμείο θα πληρώνει τις συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εκ βάθρων ανασυγκρότηση του ασφαλιστικού συστήματος, ο περιορισμός των ελλειμμάτων που εμφανίζουν τα ταμεία, αλλά και η πλήρης εφαρμογή όσων διατάξεων παραμένουν σε εκκρεμότητα, με στόχο την κατάργηση των ειδικών όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, αναμένεται να απασχολήσουν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στη συνάντησή της με την τρόικα.

Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των δανειστών το πρώτο και συνάμα καθοριστικό βήμα για τη ριζική αναδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, προσωπικού, αλλά και χρόνου για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Το σχέδιο που θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή ο Γ. Βρούτσης περιλαμβάνει τρεις καθοριστικές παρεμβάσεις, ώστε η δημιουργία τριών μόνο ταμείων να γίνει ευκολότερη.

Αναλυτικότερα, η πρώτη παρέμβαση προβλέπει την αποκοπή της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από το κάθε ταμείο ξεχωριστά, υιοθετώντας το κοινό σχέδιο δράσης για την είσπραξή τους ταυτόχρονα με τους φόρους από τη φορολογική διοίκηση.

Όσον αφορά την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το υπουργείο θα εντείνει την προσπάθεια τόνωσης των εσόδων μέσω της βελτίωσης της λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.