Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα για τις ειδικές κατηγορίες στις μετεγγραφές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποψήφιοι περίμεναν με αγωνία διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο των μετεγγραφών για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών που περίμεναν με αγωνία διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα όσα δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο κ.Λοβέρδος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για αυτόματες μετεγγραφές

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr κατατέθηκε χθες τροπολογία η οποία αφορά αποκλειστικά τη νέα κατηγορία των δικαιούχων με βάση το εισόδημα. Συγκεκριμένα προσδιορίζεται ότι στη νέα κατηγορία εντάσσονται όσοι συμμετείχαν στις εξετάσεις του 2013-14 και το ετήσιο εισόδημα κατά το έτος 2013 δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ κατά άτομο. Όσοι είναι δικαιούχοι καταθέτουν αίτηση μετεγγραφής σε 1 και μόνο ομοειδές τμήμα ενώ μεταξύ των άλλων ορίζεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

Πάντως το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει ασυνέπεια λόγων και έργων καθώς αν και σε δελτίο τύπου τις 2 Ιουλίου ανέφερε για τη νέα κατηγορία ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής. Αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την κατατεθείσα τροπολογία όπου για την κατάταξη των δικαιούχων βασικό κριτήριο είναι το εισόδημα και όχι ο βαθμός εισαγωγής. Πιο αναλυτικά αναφέρεται στην προτεινόμενη ρύθμιση ότι κριτήρια κατάταξης των δυνητικά δικαιούχων ανά σχολή ή τμήμα είναι με σειρά προτεραιότητας τα ακόλουθα:

- Το κατά κεφαλή εισόδημα των δικαιούχων και των μελών της οικογένειάς του κατά το έτος 2013 κατά αύξουσα κατανομή και

- Σε περίπτωση του ίδιου εισοδήματος, τα μόρια εισαγωγής των δυνητικά δικαιούχων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία που κατατέθηκε χθες Παρασκευή χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμη και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα. Την ασυνέπεια του Υπουργείου Παιδείας καυτηριάζει και ο Γενικός Γραμματέας της ΑΣΠΕ που σε κείμενο του τονίζει μεταξύ των άλλων ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτόματες και υποχρεωτικές μετεγγραφές και σε αναδρομική ισχύ του νόμου για να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής και 723 παιδιά πολυτέκνων που εμπαίζονται εδώ και 3 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.