Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Μια Ακρόπολη από... Lego

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το πρωτότυπο δώρο του Μουσείο Νίκολσον στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Καθ' οδόν προς την Ελλάδα είναι ο Lego Οιδίποδας, ο Lego Λόρδος Έλγιν και ο Lego Sigmund Freud, κομμάτια ενός εξαιρετικού δώρου του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ προς το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι φιγούρες αυτές αποτελούν ένα μικρό μέρος της Ακρόπολης που χτίστηκε αποκλειστικά από Lego από τον Ryan McNaught, το μοναδικό Lego-πιστοποιημένο επαγγελματία τεχνίτη στο νότιο ημισφαίριο.

«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», λέει αστειευόμενος ο Μάϊκλ Τέρνερ, έφορος του Μουσείου Νίκολσον.

Τι περιλαμβάνει, όμως, το πρωτότυπο αυτό δώρο προς τη χώρα μας;

-Περιέχει περισσότερα από 120.000 «Lego τούβλα» και χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες για να χτιστεί.

-Το μοντέλο είναι όσο το δυνατόν πιστό στην αυθεντική Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια.

-Περιλαμβάνει ακόμα ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego. Για παράδειγμα, στο μικρό Ωδείο, ο Θησέας διασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Elton John δίνει μια συναυλία για σύγχρονους τουρίστες. Ο Λόρδος Έλγιν και το πλήρωμά του «την κάνουν» με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ ο Φρόιντ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1904, την θαυμάζει.

Η φτιαγμένη με Lego Ακρόπολη έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Νίκολσον του Σίδνεϊ, ενώ η προηγούμενη έκθεση «Lego Κολοσσαίο» προσέλκυσε 90.000 επισκέπτες το 2012.

Πριν λίγο καιρό το Μουσείο Ακρόπολης φέρεται να ζήτησε από το Μουσείο Νίκολσον να δανειστεί την έκθεση της Ακρόπολης που είναι φτιαγμένη από Lego και οι Αυστραλοί απάντησαν θετικά.

«Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στα πιο τρελά όνειρά μου. Αφού ξαγρύπνησα όλη τη νύχτα μη πιστεύοντας πόσο τιμητικό ήταν το αίτημα των Ελλήνων, ενημέρωσα το Μουσείο της Ακρόπολης πως δεν μπορούσαν να δανειστούν αυτή την έκθεση. Θα τους την χαρίζαμε»! είπε ο έφορος.

Το μοντέλο αναμένεται να φτάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την εβδομάδα για να επιτρέψει στο Μουσείο Νίκολσον να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, το Lego Πομπηία, τον Ιανουάριο.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.