Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Φεύγουν για τις Αζόρες με φουσκωτό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ναυτικό εγχείρημα που πραγματοποιείται πρώτη φορά στα χρονικά.

Αύριο το πρωί, αρχίζει από την παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το «Macedonia Palace» η αποστολή «Hellas – Azores».

Τέσσερις τολμηροί θαλασσοπόροι θα αναχωρήσουν με ένα φουσκωτό σκάφος, μήκους δέκα μέτρων, για να διανύσουν τα 3.500 ναυτικά μίλια που χωρίζουν την Ελλάδα από τις Αζόρες.

Επάνω στο σκάφος θα βρίσκονται οι Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Γωνιοτάκης, Κριστιάνο Σενίνι και Αλέξανδρος Βέης, που θέλουν να υψώσουν την ελληνική σημαία στην άλλη άκρη του κόσμου, μεταφέροντας το μήνυμα «Η Μεσόγειος μας ενώνει».

Για την αναχώρηση θα οργανωθεί αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με πολλά φουσκωτά, που θα βρίσκονται στη μαρίνα, για να διανύσουν συμβολικά μαζί με το σκάφος της αποστολής μία μικρή απόσταση στον Θερμαϊκό.

Τελικός προορισμός του ταξιδιού είναι η Πόντα Ντελγκάδα, το μεγαλύτερο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών, ενώ ενδιάμεσους σταθμούς θα αποτελέσουν η Νάπολη, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα.

Το ταξίδι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Ποιο είναι το κίνητρο των ατρόμητων θαλασσοπόρων; «Θέλουμε να κυματίσει περήφανα η ελληνική σημαία. Να τη βλέπει όλη η Ευρώπη, τώρα που η χώρα μας έχει πληγωθεί» είπε στη Δημοκρατία ο ένας από τους συντελεστές Θωμάς Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.