Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Κουνώντας τα βλέφαρα επικοινωνεί ο Σουμάχερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιθανή η επιστροφή του πρώην πιλότου στο σπίτι του.
Πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ όπως παλιά… Όμως ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει καταφέρει να σημειώσει κάποια πρόοδο μετά τον τραυματισμό του και σίγουρα είναι θετικό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Κουνώντας τα βλέφαρα επικοινωνεί ο Σουμάχερ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 που νοσηλεύεται από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι, έχει καταφέρει να αναπτύξει μια μορφή επικοινωνίας με την οικογένειά του κουνώντας τα βλέφαρά του.

Μάλιστα η πρόοδός του κρίνεται τόσο ικανοποιητική, που είναι πιθανό να του επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στο μήνα, αν κι εκεί θα είναι απαραίτητο να έχει ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια.

Οι γιατροί στην κλινική της Ελβετίας, όπου βρίσκεται, υπολογίζουν πως σύντομα ο 45χρονος «Σούμι» θα είναι σε θέση να είναι σε όρθια στάση χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο που θα ελέγχει ο ίδιος μέσα από το στόμα του.

Παράλληλα, κροατικά μέσα αναφέρουν πως δύο γιατροί έχουν αναπτύξει μια τεχνική με μικροτσίπ που επιτρέπει στον ασθενή να ανακτήσει μέρος της κίνησης και της ομιλίας του κι αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στον Μίκαελ Σουμάχερ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.