Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αλλαγές στη μοριοδότηση των υποψηφίων εκπαιδευτών στα ΙΕΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ν. 4186/2013 (Α’ 193)».

Με βάση τη μοριοδότηση που ανακοινώθηκε παρατηρούνται διαφορές συγκριτικά με την υπ’ απόφαση υπ’ αριθμόν 11869/16-10-2013/ΥΠΑΙΘ. Ορισμένες εξ αυτών παρουσιάζονται ακολούθως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ

Απόφαση 11869/16-10-2013/ΥΠΑΙΘ
6617/27-6-2014/ ΥΠΑΙΘ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
Πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
19
18
Δίπλωμα ΙΕΚ & Πτυχία Β/θμιας (Τ.Ε. & Δ.Ε.)
(Υπολογίζεται όπου προβλέπεται από το προσοντολόγιο
στο πρόγραμμα
σπουδών και όταν δεν υπάρχει σχετικό πτυχίο. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν συνυπολογίζεται στη μοριοδότηση του υποψηφίου)

3
6
Μεταπτυχιακό σχετικό
6
5
Διδακτορικό σχετικό
8
7
ΔΙΔΑΚTΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική με το αντικείμενο
10
12
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε άλλα προγράμματα Μη Τυπικής
Εκπαίδευσης-

5
9
Απόφαση 11869/16-10-2013/ΥΠΑΙΘ
6617/27-6-2014/ ΥΠΑΙΘ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική με το αντικείμενο
6
10
Επιμόρφωση στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων

3
7
Εκτός διδακτικού αντικειμένου, επιμόρφωση στην Επαγγελματική
Κατάρτιση ή τη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων

1
3
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
7
30
Σύμφωνα με τα νέα υπουργική απόφαση η αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για την επιλογή τους στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) και στις δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΣΕΚ) επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου και θα υποβληθεί στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε αξιολογικό πίνακα κατάταξης ανά Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης σύμφωνα με την ειδικότητά τους και την κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, Εμπειροτέχνες), τα κριτήρια και τη μοριοδότησή τους, σύμφωνα με τον πίνακα κριτηρίων και μοριοδότησης.

1. Στα δικαιολογητικά επιμόρφωσης που υποβάλλονται από τον υποψήφιο θα πρέπει να προσδιορίζεται με σαφήνεια ο επιμορφωτικός φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός), το αντικείμενο της επιμόρφωσης, το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της επιμόρφωσης και η διάρκειά της, αποκλειστικά σε ώρες.

Σε αντίθετη περίπτωση η επιμόρφωση δεν μοριοδοτείται. Ώρες που δεν αναφέρονται σε σχετική βεβαίωση μπορούν να αποδειχθούν με την προσκόμιση του προγράμματος της επιμόρφωσης. Επιμόρφωση προερχόμενη από εκπαιδευτικές ενότητες ή εξαμηνιαία μαθήματα τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. Ε.Α.Π., πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, διδασκαλεία) και τα οποία είναι προαπαιτούμενα για εξομοίωση, εξειδίκευση, απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου δεν λαμβάνεται υπόψη. Δεν γίνεται αποδεκτή η επιβεβαίωση ωρών επιμόρφωσης με υπεύθυνες δηλώσεις του υποψηφίου, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων.

2. Βάσει του αξιολογικού πίνακα κατάταξης και των αναγκών σε διδακτικές ώρες, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα προβεί σε επιλογή και κατανομή των εκπαιδευτών ανά ειδικότητα και ανά ΙΕΚ/ΣΕΚ.

3. Οι τελικοί πίνακες επιλογής, θα επικυρωθούν από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ., και θα αποσταλούν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το οποίο θα συνάψει τις σχετικές συμβάσεις μίσθωσης έργου ωρομίσθιας διδασκαλίας.

4. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι 20 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι 10 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Αυτές οι διδακτικές ώρες μπορεί, με απόφαση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., να αυξάνονται στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει με τεκμηριωμένη εισήγηση της διεύθυνσης του ΙΕΚ δυσκολία εξεύρεσης εκπαιδευτή ενηλίκων.

5. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Δείτε τη σχετική υπουργική απόφαση με ένα κλικ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.