Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Στον «αέρα» οι παιδικοί σταθμοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη χρηματοδότησή τους από το κοινωνικό μέρισμα ζητά η ΚΕΔΕ.

Ενώ οι παιδικοί σταθμοί έχουν αρχίσει να δέχονται αιτήσεις μαθητών για την προσεχή σχολική χρονιά, κανείς δεν γνωρίζει πόσα παιδιά θα είναι σε θέση να φιλοξενηθούν σε δομές χρηματοδοτούμενες από τα ΕΣΠΑ και πόσα θα μείνουν εκτός.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Κοινωνικής Ζωής του υπουργείου Εργασίας, που κάλυψε πέρυσι τις ανάγκες 86.500 παιδιών σε 1.080 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με ειδικές ανάγκες σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αφορά κατά 70% δημοτικές και κατά 30% ιδιωτικές δομές. Η περσινή χρηματοδότηση ήταν αρχικά 150 εκατ. ευρώ, που μετά από πιέσεις αυξήθηκε στα 180 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 6,5 εκατ. δόθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και μέσω του κοινωνικού μερίσματος προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι πρότεινε χθες η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) στον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η ΚΕΔΕ τόνισε πως δεδομένου ότι η κρίση συνεχίζεται και εντείνεται, η διασφάλιση της χρηματοδότησης και της απρόσκοπτης λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων και ειδικότερα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ είναι άκρως απαραίτητη, καθώς και φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις δομές αυτές.

Επίσης, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον κ. Κεγκέρογλου, η χρηματοδότηση των παραπάνω δομών για την περίοδο 2014-2015 να είναι τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.