Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

282 οι νεκροί από τον MERS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπειτα από μια επανεξέταση των δεδομένων εντοπίστηκαν 113 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού MERS στη χώρα τα οποία δεν είχαν καταγραφεί ως τώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 688.

Οι νεκροί από το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής φτάνουν τους 282 από τους 190, βάσει των νέων στοιχείων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση την οποία διένειμε το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία προέκυψαν από την επανεξέταση των δεδομένων από το 2012, οπότε εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός MERS στη χώρα. Η διαδικασία της επανεξέτασης ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα.

Το υπουργείο Υγείας υπογράμμισε ότι έχει θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι η γίνεται σχολαστικά η συλλογή των στοιχείων.

«Αν και η αναθεώρηση αυτή κατάληξε στο συμπέρασμα ότι ο τελικός αριθμός των μέχρι πρότινος μη αναφερθέντων κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος, τις τελευταίες εβδομάδες εξακολουθούμε να παρατηρούμε μια μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο Τάρικ Μαντάνι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.