Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μαχαίρωσε πέντε φορές τη σύζυγό του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή 40 μηνών.

Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε έναν 46χρονο από την Αλβανία, ο οποίος είχε τραυματίσει με 5 μαχαιριές την 38χρονη σύζυγό του πέρυσι το καλοκαίρι.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Τον 46χρονο βάραιναν και οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τις οποίες επίσης κρίθηκε ένοχος.

Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2013 μέσα σε λίγα λεπτά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Το ζευγάρι άρχισε να καβγαδίζει για οικογενειακά ζητήματα.

Τότε ο 46χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, επιτέθηκε στην 38χρονη σύζυγό του και της επέφερε πέντε μαχαιριές, μία στο λαιμό, μία στο στήθος και τρεις στην πλάτη.

Από τα χτυπήματα, η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε από συγγενικά της πρόσωπα σε περιφερειακό ιατρείο και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου.

Ο δράστης παρουσιάστηκε τότε στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου και συνελήφθη, ενώ το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε την 38χρονη σύζυγό του, βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια, απέδωσε την πράξη του στο αλκοόλ που είχε καταναλώσει πριν το περιστατικό, δηλώνοντας στον ανακριτή πως δεν είχε αντίληψη για αυτά που έκανε.

Ο 46χρονος ανέφερε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει κακό στη γυναίκα του, προσθέτοντας πως άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε γίνει όταν πλέον την είδε αιμόφυρτη.

Μην μπορώντας να συγχωρέσει τον εαυτό του, πήγε μέχρι το νοσοκομείο για να δει αν ζει, όντας αποφασισμένος να τερματίσει την ζωή του σε περίπτωση που εκείνη είχε πεθάνει. Όταν τελικά διαπίστωσε πως είναι καλά, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε αυτοβούλως, υποστήριξε.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που έγινε ο καβγάς με όλα τα επακόλουθα, ο 46χρονος ανέφερε πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και η δήλωση της 38χρονης συζύγου του ότι θα χωρίσουν, «θόλωσαν» το μυαλό του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά με το μαχαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 46χρονος με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, από όπου πλέον αποφυλακίζεται μετά την απόφαση του δικαστηρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.