Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πήρε πτυχίο στα 86 του χρόνια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ανδρέας Ζαχαρούδης μιλάει στο newsbeast.gr για τη ζωή του μέχρι σήμερα.

Ο Ανδρέας Ζαχαρούδης είναι ένας 86χρονος που διαφέρει από την πλειοψηφία των συνομήλικών του. Δεν πηγαίνει στα καφενεία, δεν χάνει τον χρόνο του σε ασήμαντα πράγματα, όπως λέει. Αντιθέτως, ακόμη και σε αυτή την ηλικία, προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις. Προσπαθεί να σπουδάσει και να μορφωθεί.

Ο 86χρονος που έδωσε το «παρών» στην Τελετή Αποφοίτησης του πανεπιστημίου Κύπρου, αρίστευσε ως φοιτητής στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας με πτυχίο Φιλοσοφίας και μιλάει σήμερα στο newsbeast.gr για τη ζωή του μέχρι σήμερα.

Συνέντευξη στη Βάσω Ασμανίδου

-Πώς ένας 82χρονος αποφάσισε σε αυτή την ηλικία να συνεχίσει τις σπουδές του;
«Το 2010 αποφάσισα να σπουδάσω. Έτσι, έδωσα εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας και πέρασα. Δεν με φόβισε η ηλικία μου στο να σπουδάσω. Τότε ήμουν 82 ετών, σήμερα που αποφοίτησα είμαι 86 ετών και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία μου μέχρι τώρα. Η οικογένειά μου, ξέρετε, με παρακίνησε να ενταχθώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άλλωστε, είχα έφεση στη γνώση».



Από την τελετή αποφοίτησής του

-Ποια είναι η πορεία σας μέχρι σήμερα;
«Το 1946 τελείωσα το παγκύπριο γυμνάσιο. Ήμουν από φτωχή οικογένεια και ήθελα συνεχώς να μορφώνομαι. Το γυμνάσιο το τελείωσα με υποτροφία αλλιώς δεν θα είχα τα μέσα να πετύχω. Μετά τις σπουδές μου, εργάστηκα για τρία χρόνια στην Κύπρο και μετανάστευσα στο Κονγκό όπου έμεινα ως το 1989. Ασχολήθηκα με το εμπόριο, τη βιομηχανία και την παραγωγή καφέ. Κατά την παραμονή μου στο Κονγκό πήρα δύο πτυχία δια αλληλογραφίας. Ένα στο National Technical School του Los Angeles ως μηχανικός αυτοκινήτων και ένα από ινστιτούτο της Γαλλίας στα ραδιοηλεκτρονικά. Το 2002 έγραψα ένα βιβλίο για την επανάσταση στο Κονγκό και τις εμπειρίες που είχαμε από τότε. Μιλάω πέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, αφρικανικά και ελληνικά».

-Μετά το πτυχίο σας στη Φιλοσοφία, τι περιμένουμε από εσάς;
«Θα ήθελα να συνεχίσω να μαθαίνω κι άλλα πράγματα, όμως δεν έχω χρόνο. Ήμουν παντρεμένος, έχασα τη γυναίκα μου πριν από πέντε μήνες. Οπότε, θα περάσω τη ζωή μου όσο καλύτερα μπορώ, δίπλα στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου, περιμένοντας το θάνατο να έρθει να με πάρει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.