Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πιο εθιστικά τα τσιγάρα μενθόλης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνδέονται με αυξημένο εθισμό στη νικοτίνη.

Όσοι καπνίζουν τσιγάρα μενθόλης (με γεύση μέντας) καπνίζουν σχεδόν διπλάσιες ποσότητες προειδοποιούν οι ειδικοί, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα τσιγάρα είναι πιο εθιστικά από τα «κλασικά».

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι καπνιστές του συγκεκριμένου τύπου τσιγάρων κάνουν 43 τσιγάρα την εβδομάδα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα 26 τσιγάρα που κάνουν όσοι επιλέγουν τσιγάρα χωρίς γεύση μέντας.

«Ιδιαίτερα στους νέους, δημιουργείται η εντύπωση ότι τα συγκεκριμένα τσιγάρα είναι πιο υγιεινά από τα συνηθισμένα» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας από το πανεπιστήμιο Waterloo του Καναδά, Sunday Azagba.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Cancer Causes and Control.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, τον περασμένο Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) εξέδωσε μία νέα Οδηγία για τα προϊόντα καπνού, σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. καλούνται να εφαρμόσουν την απαγόρευση σχετικά με τσιγάρα μενθόλης.

Μια έρευνα που είχε γίνει την προηγούμενη χρονιά από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, υποστήριζε ότι παρατηρείται αύξηση της χρήσης τσιγάρων με γεύση μέντας ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.