Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Έλεγε ότι πεθαίνει και οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το άτυχο κορίτσι πέθανε μετά από τρεις μέρες.

Μία γερή αποζημίωση από το υπουργείο υγείας της Βρετανίας έλαβαν οι γονείς ενός 15χρονου κοριτσιού το οποίο έφυγε από τη ζωή από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, αφού οι γιατροί δεν την κράτησαν στο νοσοκομείο και την έστειλαν σπίτι της για να ξεκουραστεί, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ αδύναμη να περπατήσει, να φάει ή να πιει.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2009, όταν η Amy Carter άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα γρίπης. Οι γιατροί τής χορηγούσαν παρακεταμόλη ενώ της είπαν ότι χρειάζεται ξεκούραση και θα ήταν φρόνιμο να πάει σπίτι της να ξεκουραστεί.

Η κατάσταση όμως του 15χρονου κοριτσιού συνεχώς χειροτέρευσε τις επόμενες μέρες, ενώ άρχισε να εμφανίζει εξάνθημα, πρησμένα μάτια και πυρετό που δεν υποχωρούσε.

Οι γονείς της, την μετέφεραν στο Worcestershire Royal Hospital, στις 19 Δεκεμβρίου, όπου άρχισε να κάνει εμετό, ενώ οι γιατροί διέγνωσαν αδενοπάθεια.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι γιατροί μετά από δύο μέρες έδωσαν εξιτήριο στο κορίτσι. Τι κι αν εκείνη τους εκλιπαρούσε να την εξετάσουν και τους έλεγε ότι πεθαίνει.

Η Amy επέστρεψε λοιπόν στο σπίτι της, όμως το εξάνθημα εξαπλώθηκε σε όλο της το σώμα και οι γονείς της δεν έβλεπαν καμία βελτίωση. Έτσι την μετέφεραν και πάλι στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί την συμβούλευσαν να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της ξανά στο σπίτι της, αφού εξέτασαν μόνο τα επίπεδα του οξυγόνου του οργανισμού της.

Δύο μέρες αργότερα, Παραμονή Χριστουγέννων, το 15χρονο κορίτσι επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου και υπέστη τέσσερις ανακοπές και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Λίγες ώρες αργότερα η Amy έφυγε από τη ζωή, στην αγκαλιά των γονιών της και της αδελφής της που ήταν απαρηγόρητοι.

Το 2010, μετά από ένορκη διοικητική εξέταση, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κορίτσι εμφάνισε έναν θανατηφόρο συνδυασμό ασθενειών που δεν είχαν ξανασυναντήσει σε άλλο ασθενή.

Μόλις προχθές Τρίτη, ήρθε η ηθική δικαίωση για την οικογένεια της άτυχης έφηβης, αφού κατέληξαν σε εξωδικαστική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας και πήραν μια ικανοποιητική αποζημίωση.

Σήμερα οι γονείς της λένε ότι δεν έπρεπε να ακούσουν τους γιατρούς και έπρεπε να είναι πιο πιεστικοί στο να παραμείνει στο νοσοκομείο το παιδί τους. Δηλώνουν απογοητευμένοι που οι γιατροί δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και που πότε δεν τους έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για το τι πήγε στραβά.

«Ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή μας μετά το 2009. Εμείς δεν γιορτάζουμε ποτέ ξανά τα Χριστούγεννα αφού τότε χάσαμε την Amy» λένε χαρακτηριστικά.

Τέλος οι γονείς εύχονται να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά περιστατικά και να μην βιώσουν άλλοι γονείς μία τέτοια απώλεια.  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.