Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Δωρεά-μαμούθ του ζεύγους Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έδωσαν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, αποφάσισαν να δωρίσουν 120 εκατομμύρια δολάρια στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης του Σαν Φρανσίσκο.

Η δωρεά, όπως μεταδίδει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, CNBC, θα διανεμηθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και είναι η μεγαλύτερη δωρεά του ζεύγους, μετά το 1,1 δισ. δολάρια σε μετοχές του Facebook που έδωσαν πέρυσι σε τοπικό ίδρυμα της Silicon Valley, της περιοχής που εδρεύουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

«Η παιδεία είναι πάρα πολύ ακριβή και αυτό (η δωρεά) είναι σταγόνα στον ωκεανό», δήλωσε η σύζυγος του Μαρκ Ζούκεμπεργκ, η παιδίατρος, Πρισίλα Τσαν.

Το ζευγάρι αρχικά μίλησε για τη δωρεά στο διεθνές πρακτορείο, Associated Press, και αυτή ήταν η πρώτη τους κοινή συνέντευξη.

Γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν στο Χάρβαρντ και μετά το γάμο τους το Μάιο του 2012 έγιναν μέλη του Giving Pledge, της οργάνωσης του Μπιλ Γκέιτς και του Γουόρεν Μπάφετ που στοχεύει στο να πείσει τους πολύ πλούσιους ανθρώπους να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της.

Το νεαρό ζευγάρι θεωρεί τη φιλανθρωπία το βασικό σκοπό της κοινής τους ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.