Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία για τις εστίες στο ΤΕΙ Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οικότροφοι του Σπουδαστικού Συλλόγου των εστιών στο ΤΕΙ Ηρακλείου, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Μέριμνας σύμφωνα με την οποία οι σπουδαστές που δεν έπιασαν το 30% επιτυχίας του ποσοστού των μαθημάτων πρέπει να... αδειάσουν τα δωμάτιά τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Οι οικότροφοι του Σπουδαστικού Συλλόγου των εστιών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Σπουδαστική μέριμνα του ΤΕΙ Ηρακλείου από τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Μέριμνας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς πετάνε χωρίς δεύτερη σκέψη όσους δεν έπιασαν το 30% επιτυχίας του ποσοστού των μαθημάτων έξω από τις εστίες! Θα πετάξουν πάλι χωρίς δεύτερη σκέψη και αρκετούς από αυτούς που το καλύπτουν το ποσοστό με τις νέες αξιολογήσεις των αιτήσεων που θα γίνουν για τη νέα χρονιά!

Την ίδια στιγμή που το ΙΝΕΔΙΒΙΜ παίρνει χρηματοδότηση από το κράτος και που τα λειτουργικά έξοδα ενός δωματίου είναι μηδαμινά, οι διαμένοντες πληρώνουν νοίκια! Κάνουν τις εστίες Πόλο έλξης για Τουρίστες - καλοκαιρινό θέρετρο αναψυχής, παζαρεύοντας χωρίς ίχνος ντροπής το πόσα θα βγάλουν!

Την ίδια στιγμή που οι διαμένοντες αναγκάζονται από το ΤΕΙ να αδειάσουν τα δωμάτιά τους και σπεύδουν να νοικιάσουν σπίτι για το καλοκαίρι για να μπορέσουν να δουλέψουν! Χώσανε για τα καλά μέσα τις επιχειρήσεις, οι οποίες κερδίζουν στις δικές μας πλάτες και από τα δικά μας νοίκια!

Οι Σπουδαστές δεν είμαστε πελάτες και οι εστίες δεν είναι ξενοδοχείο. Διεκδικούμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης τώρα. Περισσότερες εστίες - επινοικίαση δωματίων/αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων/επίδομα ενοικίου. Να μετρήσει η εξεταστική του Ιουνίου στο ποσοστό του 30% όσων δεν το συμπληρώνουν!"


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.