Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κάθειρξη έως 20 ετών σε χρήστες του facebook στο Ιράν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατηγορήθηκαν για προπαγάνδα κατά των αρχών.

Σε ποινές κάθειρξης 7 ως 20 ετών, καταδικάστηκαν στο Ιράν οκτώ άνθρωποι, κυρίως για προπαγάνδα κατά των αρχών στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπως αναφέρει σήμερα μια ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης.

Η Kaleme, η οποία δεν επικαλείται κάποια πηγή, διευκρινίζει ότι το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές αυτές κατά την διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα.

Οι κατηγορούμενοι διώκονταν, σύμφωνα με την Kaleme, για «προσβολή του ανώτατου ηγέτη και των αρχών, δραστηριότητες κατά των αρχών, ιεροσυλία και ψέματα» στο Facebook, η πρόσβαση στο οποίο έχει μπλοκαριστεί στο Ιράν.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αναφερθεί σε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την Kaleme, μια Βρετανίδα ιρανικής καταγωγής, η οποία βρίσκεται μεταξύ των 8 κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη.

Η Ρογιά Σαμπερινετζάντ Νομπάχτ φέρεται ότι συνελήφθη στο Σιράζ το φθινόπωρο που πέρασε για σχόλια που είχαν δημοσιευτεί στην σελίδα της στο Facebook.

Ο Ιρανός μετριοπαθής πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος εξελέγη τον Ιούνιο του 2013, επιζητεί μεγαλύτερη ελευθερία για τις πολιτιστικές και κοινωνικές υποθέσεις.

Ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αντίθεση των δικαστικών αρχών, οι οποίες ελέγχονται από τους συντηρητικούς, που επικρίνουν τακτικά τις θέσεις της κυβέρνησης, κρίνοντάς τις υπερβολικά φιλελεύθερες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.