Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ολοήμερο αφιέρωμα στη τζαζ αύριο στο Μέγαρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ στον κόσμο, ο Kένι Μπάρον, ο νεωτεριστής ισραηλινός σαξοφωνίστας Γκίλαντ 'Ατσμοντ και σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα συμμετέχουν στο ολοήμερο αφιέρωμα στη τζαζ που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 31 Μαΐου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 2009 με τη «Μεγάλη Νύχτα της Τζαζ» και το 2010 με Latin jazz στη «Νύχτα στην Αβάνα», το Mέγαρο ανοίγει τις πόρτες του για μια ακόμη φορά στους φίλους της τζαζ, με συναυλίες, workshops (με δωρεάν συμμετοχή), happenings καθώς και πωλητήριο δίσκων, βιβλίων και memorabilia.

Στη «Μεγάλη Μέρα της Τζαζ» του Μεγάρου θα εμφανιστούν κορυφαία ονόματα από όλες τις γενιές και εκφράσεις της ελληνικής μουσικής σκηνής, και διάσημοι καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής όπως οι Μπάρον και 'Ατσμοντ, καθώς και η μεξικανή τραγουδίστρια Μάρτα Μορελέον που έρχεται με τους μουσικούς της, για να ταξιδέψει τους φίλους της έθνικ τζαζ στους ρυθμούς και τις μελωδίες της Λατινικής Αμερικής.

Το στίγμα της ελληνικής τζαζ θα δώσουν τα Κουιντέτα του Δήμου Δημητριάδη και του Αλέκου Βρέτου, το Τρίο του διεθνούς Έλληνα οργανίστα και πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη, ο Μηνάς Ι. Αλεξιάδης και ο Αλέκος Χρηστίδης με τζαζ για μικρά και μεγάλα παιδιά. Από τη γιορτή της τζαζ δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αφιέρωμα στον συνθέτη και δάσκαλο Μάρκο Αλεξίου. Τη σκηνογραφική επιμέλεια των χώρων έχει αναλάβει η αρχιτέκτων και σκηνογράφος Μαίρη Τσαγκάρη.

Η Μεγάλη Μέρα της Τζαζ θα κλείσει με ένα μεταμεσονύκτιο music set (ώρα: 00:30) από τους Crazy People Μusic και ένα jam session με τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών (ελεύθερη είσοδος για το κοινό).

Aπό τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 θα διοργανώνονται εργαστήρια με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό. Την αρχή θα κάνει ο Μηνάς Ι. Αλεξιάδης (10:00-10:30 π.μ.). Ακολουθούν ο Δήμος Δημητριάδης (10:30-11:00) και ο Γκίλαντ 'Ατσμοντ (11:00-12:00). Από τις 14:00-16:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τον Kένι Μπάρον.

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει. Οι συναυλίες θα γίνουν στις Αίθουσες Αλεξάνδρα Τριάντη, Δημήτρης Μητρόπουλος και Βanquet, καθώς και στο Αίθριο του Μεγάρου.

Με την αγορά εισιτηρίων για δύο διαφορετικές συναυλίες, προσφέρεται έκπτωση 10%, ενώ για τρεις και πάνω, 20%. To κοινό μπορεί να εξασφαλίσει τα εισιτήριά του και για τις τρεις συναυλίες στην Αίθουσα Banquet (εκτός της συναυλίας του Αλέκου Χρηστίδη Jazz for Kids) στις τιμές των 12 ευρώ (Ζώνη Β΄) και 20 ευρώ (Zώνη Α΄). Ειδικές τιμές έχουν προβλεφθεί για φοιτητές, νέους, ανέργους και Α.Μ.Ε.Α. (5 ευρώ) και για άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και για πολυτέκνους (8 ευρώ). Tα μπαρ θα λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή 30 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι , ο Δημήτρης Μεντόγιαννης στην κιθάρα, ο Θάνος Τερψιόπουλος στο πιάνο, ο Γιώργος Κίτσης στο μπάσο και ο Δωρόθεος Τζαβάρας στα τύμπανα, μαθητές του δασκάλου του τζαζ πιάνου Μάνου Αθανασιάδη, θα δώσουν μία μίνι συναυλία-πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στη μεγάλη μέρα της Τζαζ στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα».

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα ανά αίθουσα:

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Kenny Barron Trio, 21:00

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Δήμος Δημητριάδης Quintet - Dream Modes, ώρα 18:00

Αλέκος Βρέτος Quintet, ώρα 19:30

Αίθριο

Μartha Moreleon Brazilian & Latin Project, ώρα 21:30

Αίθουσα Banquet

Αλέκος Χρηστίδης - Jazz for Kids!, ώρα: 12:00

Μηνάς Ι. Αλεξιάδης - Comeback Project, ώρα: 18:00

Gilad Atzmon & the Orient House Ensemble

Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio, ώρα: 23:00

Crazy People Music, ώρα 00:30



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.