Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Κανείς μόνος. Ελάτε όλοι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προγραμματίζονται σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα.

Μέλη και φίλοι της Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα μοιράσουν έντυπο υλικό στην πλατεία Συντάγματος στις 11.30, στην πλατεία Πικερμίου (Αγ.Χριστόφορος) στις 7 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από τις 10 το πρωί, στην Κόρινθο στην πλατεία (Περιβολάκια) στις 11.30, στην πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη), στη Λάρισα στη Στέγη Αλληλεγγύης Μανδηλαρά και Παναγούλη από 10:00-13:00 και από 18:00-21:00, στην Πλατεία Κατερίνης, και στο Ηράκλειο Κρήτης έξω από τη Νομαρχία στις 4 απόγευμα.



«Είναι γιορτή! Είναι υπενθύμιση σε όλους ότι υπάρχουμε, ζούμε, παλεύουμε κάθε μέρα κι είμαστε δυνατοί! Το σύνθημα της ομάδας μας φέτος είναι: Κανείς μόνος. Ελάτε όλοι. Βγείτε από την μοναξιά σας να γίνουμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης. Κανείς μόνος πια με την ΣΚΠ», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Σήμερα 2,5 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από σκλήρυνση, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων ανέρχεται στις 12.000. Πριν από 30 χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ήταν 30/100.000 ενώ σήμερα είναι 130/100.000. Η αύξηση αυτή οφείλεται, όπως εξηγεί ο κ. Ωρολογάς, αφενός στην αύξηση της τοξικότητας του περιβάλλοντος και αφετέρου στο ότι πλέον με τη χρήση τομογράφου μπορεί και γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.