Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αποστολή βοήθειας από τη Θεσσαλονίκη στη Σερβία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχής η ανταπόκριση για την ενίσχυση των πληγέντων.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός του τμήματος Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες σε περιοχές της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Σερβία παραδόθηκε προχθές το πρωί στους εκπροσώπους του γενικού προξενείου της Σερβίας, οι οποίοι τη συνόδευσαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», από όπου με αεροπορική εταιρεία μεταφέρθηκε στις πληγείσες περιοχές.

Καθημερινά οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραλαμβάνουν την ανθρωπιστική βοήθεια τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 π.μ. έως τις 14.00.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-τμήμα Θεσσαλονίκης καλεί όλους όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη πρώτης ανάγκης: στρώματα, ρουχισμό για ύπνο, αποσυναρμολογούμενα κρεβάτια, πάνες για μωρά αλλά και ηλικιωμένους, κάλτσες, εσώρουχα, φακούς, μπαταρίες για φακούς, είδη υγιεινής (χαρτί τουαλέτας, σαπούνι, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, υγρά μαντηλάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες), γαλότσες, νερό, κουβέρτες, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές, γάλα σε σκόνη και κονσέρβες, απολυμαντικά, ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.