Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αγωνία κτηνοτρόφων για τις «λειψές» πληρωμές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την αγωνία των κτηνοτρόφων για τις «λειψές», όπως τις χαρακτηρίζουν, και «κακές προεκλογικές πληρωμές» της επιδότησης του άρθρου 68 και της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Η ΠΕΚ ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη συμμετοχή των αρμόδιων βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποφασιστούν και να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη του κλάδου.

Παράλληλα, η ΠΕΚ ζητά την πληρωμή του «deminimis», αλλά και την αποζημίωση όσων κτηνοτρόφων τα ζώα επλήγησαν από την ευλογιά, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την εξάπλωση της ασθένειας. Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία της για το θέμα των βοσκοτόπων και για όσα προβλέπονται στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, για την οποία κάνει λόγο εκ νέου «για μια περιφέρεια - μια τιμή».

Καταγγέλλει ακόμη τη «μεγάλη ταλαιπωρία» των κτηνοτρόφων από την τήρηση βιβλίων εσόδων με την καθημερινή συμπλήρωση δελτίων αποστολής, ενώ διαμαρτύρεται για τον ιδιώτη κτηνίατρο, απαιτώντας την αναβάθμιση των δημόσιων κτηνιατρείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.