Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις, οι αλλαγές, τα περίεργα και ότι τελευταίο σε σχέση με το επίδομα του κοινωνικού μερίσματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τα σχετικά άρθρα που παρουσιάζουν τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις, τις αλλαγές, τα περίεργα και ότι τελευταίο σε σχέση με το επίδομα του κοινωνικού μερίσματος.

----------------------


Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για το κοινωνικό μέρισμα


Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους έδωσε η διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η κ. Σεχπερίδου τόνισε πως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα είναι:

- κατατεθειμένη δήλωση προς την εφορία για το 2013 (αφορά το οικονομικό έτος 2012)

- αριθμός παροχής ΔΕΗ στην αίτηση

- δήλωση για τα πρόσωπα που συνοικούν στο σπίτι

- αριθμός τραπεζικού λογαριασμού

Παράλληλα, εξήγησε πως οι ένστολοι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα μέσω της μισθοδοσίας τους ενώ αποκάλυψε πως μέχρι στιγμής έχει γίνει δεκτό το 40% των αιτήσεων (106.000 αιτήσεις δεκτές-160.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί κυρίως λόγω εισοδηματικών αλλά και περιουσιακών κριτηρίων).

Δείτε τα βίντεο του Mega.









----------------------


Έχουν πισίνα και σκάφος αλλά θέλουν και το μέρισμα!

Εκατοντάδες εύποροι φορολογούμενοι, στην ουρά για το 500άρικο του κοινωνικού μερίσματος.

Αν οι ελεγκτές της Φορολογικής Διοίκησης και του ΣΔΟΕ διαπιστώσουν ότι ένας φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και την ίδια ώρα έχει ακίνητη περιουσία 2 εκατομμυρίων ευρώ μάλλον δεν θα εκπλαγούν. Ακόμη μια καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής, όπως αυτές που αποκαλύπτουν διαρκώς οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και των ΔΟΥ, το πιθανότερο.

Όταν όμως ο υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων έρχεται αντιμέτωπος με αίτηση φορολογουμένου ο οποίος έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και ζητά να λάβει το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ, κάτι δεν πάει καλά.

Τα ερωτηματικά διευρύνονται όμως και παραμένουν αναπάντητα επί του παρόντος, όταν διαπιστώνεται ότι δεν είναι ένας αλλά εκατοντάδες. Μέχρι χθες 345.000 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στην ΓΓΠΣ για κοινωνικό μέρισμα, περίπου 150.000 είχαν απορριφθεί. Μεταξύ αυτών 500 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 500.000 ευρώ και 900 φορολογουμένων με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------------


Οι 74.000 ένστολοι που θα λάβουν το μέρισμα

Χωρίς καμία αίτηση, αλλά με βάση τα στοιχεία που θα σταλούν από τις οικονομικές υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα καταβληθεί το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ σε περίπου 38.000 στρατιωτικούς. Μοναδική προϋπόθεση αποτελούν οι μικτές αποδοχές, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ, ενώ μέρος του μερίσματος θα μπορεί να χορηγείται έως και τα 1.541 ευρώ μικτά.

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία θα λάβουν τα χρήματα περίπου 36.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί δικαιούχοι. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι το επίδομα των ένστολων δεν πρέπει να συγχέεται με το κοινωνικό μέρισμα, καθώς όσοι λάβουν το επίδομα δεν δικαιούνται να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:






Πηγή: http://www.enikos.gr




----------------------


Κεδίκογλου: Θα διευρυνθούν τα κριτήρια για το μέρισμα

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει διεύρυνση των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στο πλεόνασμα, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι αυτό είναι απλώς μία επικύρωση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, δηλαδή στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και από εκεί και πέρα «θα δείτε και τη ρευστότητα να αποκαθίσταται στην αγορά και τις επιχειρήσεις να έχουν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστεί και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι το ζήτημα της Θράκης δεν προσφέρεται για καιροσκοπισμούς. «Είναι απαράδεκτο να δίνεις σε μία θρησκευτική μειονότητα εθνικά χαρακτηριστικά. Δείχνει επικίνδυνη άγνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:






Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------------



Τα παράδοξα των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

«Στην ουρά» με περιουσία μισό εκατομμύριο!
Εκατόν πενήντα χιλιάδες αιτήσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος είχαν απορριφθεί μέχρι χθες, κυρίως λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως είπε η Σοφία Σεχπερίδου, διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αλλά και των περιουσιακών στοιχείων μιλώντας στο Mega.

Αν ήταν ένας ο φορολογούμενος με μεγάλη ακίνητη περιουσία θα μπορούσε να είναι λάθος- ή αστείο. Είναι όμως εκατοντάδες εκείνοι που μπήκαν «στην ουρά» για το 500άρικο του κοινωνικού μερίσματος παρότι… εύποροι.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», αιτήσεις κατατέθηκαν και από περίπου 500 φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία άνω των 500.000 ευρώ, 900 φορολογούμενους με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ- από αυτούς οι 140 είχαν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.