Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τα αγόρια με ένα πόδι συνάντησαν το δελφίνι χωρίς ουρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια συγκινητική γνωριμία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η συνάντηση με τη Winter το δελφίνι ήταν το όνειρο των διδύμων Hassan και Hussein Benhaffaf από την Ιρλανδία από τότε που είχαν δει την ταινία «Dolphin Tale».

Το δελφίνι με την προσθετική ουρά ήταν κάτι γνώριμο για τα αγόρια, καθώς κι εκείνα στηρίζονται σε προσθετικό άκρο.

Ο Hassan και ο Hussein ήταν σιαμαία, γεννήθηκαν ενωμένα από το στέρνο έως τη λεκάνη. Σε ηλικία μόλις 4 ετών οι χειρουργοί διαχώρισαν τα αγοράκια με αποτέλεσμα το καθένα να μείνει με ένα πόδι κι ένα νεφρό αλλά και με κομμάτια της λεκάνης τους να λείπουν.

Η πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσής τους, τόσο στη γέννα όσο και μετά την επέμβαση, τα ανέδειξε σε ιατρικά θαύματα.

Στην Ιρλανδία αντιμετωπίζουν τα 4χρονα πλέον αγοράκια ως διασημότητες.

Χθες το όνειρό τους να συναντήσουν τη Winter έγινε πραγματικότητα. Τη χάιδεψαν, την τάισαν κι έπαιξαν μαζί της στο Clearwater Marine Aquarium. Ακούμπησαν ακόμα και το σημείο όπου κανονικά ήταν η ουρά της, πριν πιαστεί σε παγίδα για καβούρια.

Ο Kevin Carroll από την κλινική Hanger Clinic που δημιούργησε τα προσθετικά μέλη τόσο για τη Winter όσο και για τα αγόρια, συνέβαλε στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την επίσκεψη των αγοριών στο ενυδρείο, που καλύφθηκαν από δωρητές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Το ταξίδι αυτό είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Carroll στα αγόρια πριν από δύο χρόνια, όταν τα είχε επισκεφθεί στο σπίτι τους στην Ιρλανδία για να βοηθήσει στην προσαρμογή τους με τα προσθετικά μέλη. Τους είχε δείξει την ταινία «Dolphin Tale» και τους είχε πει πως μια μέρα θα συναντούσαν τη Winter.

Ο ενθουσιασμός τους ήταν τόσο μεγάλος που δεν θέλουν πλέον να φύγουν από τη Φλόριντα για να επιστρέψουν στην Ισλανδία. «Θέλουν να μείνουν με τη Winter», λέει η μαμά τους.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.