Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Καμπάνια κατά της αστυνομικής βίας μέσω Twitter

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πολίτες «διαφημίζουν» την ΕΛ.ΑΣ στο #myELAS.

Σε παγκόσμια καμπάνια κατά της αστυνομικής βίας εξελίχθηκε η επικοινωνιακή έμπνευση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης να διαφημίσει το έργο της μέσω twitter, με τους Έλληνες χρήστες να είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να «διαφημίσουν» τα κατορθώματα της ΕΛΑΣ. Ήταν τέτοιος δε ο ζήλος για την προβολή του «έργου» της ελληνικής αστυνομίας, που το hashtag #myELAS μέσα σε ελάχιστα λεπτά έγινε νούμερο 1 trend στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), σε μία προσπάθεια να εκθειάσει το έργο του, κάλεσε τους πολίτες να μοιραστούν «θετικές» φωτογραφίες των αστυνομικών της πόλης μέσω του hashtag @myNYPD, κάνοντας την αρχή με έναν χαμογελαστό πολίτης να φωτογραφίζεται δίπλα σε όργανα της τάξης. Οι πολίτες δεν είχαν την ίδια εικόνα από ότι αποδείχτηκε όμως, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το twitter κατακλείστηκε με φωτογραφίες βίας.

Το νήμα από τους Αμερικανούς πολίτες πήραν οι Έλληνες που τα τελευταία χρόνια έχουν δει και βιώσει περιστατικά αστυνομικής βίας στους δρόμους της πόλης. Το hashtag #myELAS έχει πάρει φωτιά από χθες, ξεπερνώντας ακόμα και το «χρόνια πολλά» λόγω γιορτών. Χαρακτηριστικές φωτογραφίες που ανεβαίνουν από χθες στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτή με τον ψεκασμό του Μανώλη Γλέζου από δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και ξυλοδαρμών πολιτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Η «διαφήμιση» της αστυνομίας έχει μετατραπεί σε μια διεθνή εκστρατεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αστυνομική βία, με τις ευρωπαϊκές χώρες της λιτότητας να κρατούν τα πρωτεία σε αναρτήσεις.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.