Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Κόντρα στο φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης η 11η Μαθητιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 2 Μαΐου ξεκινούν οι «Ολυμπιακοί Αγώνες» των μαθητών.

Με τη συμμετοχή περίπου 600 μαθητών από 41 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ξεκινά στις 2 Μαΐου, στην Πρώτη Σερρών, η 11η Μαθητιάδα που αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», είναι και το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης, όπου οι μαθητές θα αγωνισθούν σε 35 ολυμπιακά αθλήματα.

Οι αγώνες που σύμφωνα με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, αποτελούν «τη ζωντανή συνέχεια της αθλητικής και πολιτισμικής μας παράδοσης που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και φωτίζει τις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού στον 21ο αιώνα», διεξάγονται ωστόσο φέτος υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης.



Πρώτα από όλα συμμετέχουν λιγότερα σχολεία σε σχέση με πέρσι, που ήταν 52 με 1200 μαθητές, και όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Μαθητιάδας, Αριστείδης Σέμκος, ενώ, φέτος όπως και πέρσι οι μαθητές επωμίσθηκαν ένα μέρος από το οικονομικό κόστος της διαμονής και συμμετοχής που ανέρχεται στα 85 ευρώ το άτομο.

«Στον προϋπολογισμό της φετινής Μαθητιάδας, που είναι 150 χιλιάδες ευρώ, συμμετέχουν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο δήμος Αμφίπολης και η αντιπεριφέρεια Σερρών» ανέφερε ο κ.Σέμκος υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή περίπου 800 εθελοντών, αλλά και την οικονομική «ανάσα» που αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή η τετραήμερη διαμονή μαθητών.

«Μέσα από αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, οι μαθητές θα έρθουν κοντά με τη φιλοσοφία που καλλιεργεί ο Ολυμπισμός, η οποία συνδυάζει τις αρετές του σώματος και της ψυχής, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, τονίζοντας ότι «όπως συμβαίνει πάντα με τις Ολυμπιάδες, έτσι και η Πανελλήνια Μαθητιάδα εκπέμπει από την Πρώτη Σερρών, από την καρδιά της Μακεδονίας, το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης».

Σημειώνεται ότι στη φετινή διοργάνωση αναμένονται Έλληνες μαθητές από τη Γερμανία, την Κωνσταντινούπολη, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και πιθανότατα από την Ουκρανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.