Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Δωρεάν διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν 35.000 παιδιά, που περιμένουν να λάβουν μέρος.

Δωρεάν διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν 35.000 παιδιά, ηλικίας από 6 έως και 15 ετών (01.01.1999 έως 14.06.2008).

Συγκεκριμένα, ωφελούμενα είναι τα τέκνα ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ που έχουν συνεχόµενη ανεργία κατά την ηµεροµηνία λήξης της προθεσµίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι µήνες καθώς και τα τέκνα των ασφαλισµένων/εργαζομένων µε σχέση εξαρτηµένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούµενο της έναρξης του προγράµµατος ηµερολογιακό έτος 50 ηµέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Εισοδηματικό κριτήριο

Και για τις δύο ως άνω περιπτώσεις δικαιούχων το πραγµατικό οικογενειακό εισόδηµα από κάθε πηγή κατά το προηγούµενο οικονοµικό έτος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 16.000,00 €. Η µη ταυτόχρονη πλήρωση της προϋπόθεσης αυτής µε την α’ ή τη β’ προϋπόθεση κατά περίπτωση αποτελεί λόγο αποκλεισµού από το πρόγραµµα.

Οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής:

17.500 τέκνα ανέργων

17.500 τέκνα εργαζομένων

Ο αριθµός των ωφελούµενων παιδιών µε αποδεδειγµένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω που θα συµµετάσχουν στο πρόγραµµα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθµό των προσφερόµενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής.

Ημερομηνίες και χρόνος διακοπών

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ια τo έτος 2014 από την 15η Ιουνίου έως την 3ηΣεπτεµβρίου. Το ως άνω χρονικό διάστηµα δύναται να τροποποιηθεί µε τη ∆ηµόσια Πρόσκληση.

Η διάρκεια διαµονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ηµέρες κατ’ ανώτατο όριο (συµπεριλαµβανοµένων και των ηµερών προσέλευσης και αποχώρησης) σε µία και µόνο κατασκηνωτική περίοδο των 15 ηµερών.

Το πρόγραµµα θα αφορά σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους ορισµένες στο χρονικό διάστηµα της παραγράφου 1 του παρόντος.

Επιταγή διαμονής

Για τη διαμονή των ωφελούμενων τέκνων οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιταγή διαμονής ύψους 30 ευρώ την ημέρα ή 55.23 ευρώ για τα παιδια με αναπηρία άνω του 67%. Το ύψος της οικονοµικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου για τη διαµονή του τέκνου του σε παιδική κατασκήνωση, καλύπτει το ηµερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαµονής του στην κατασκήνωση.

Η «Επιταγή ∆ιαµονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» έχει τη µορφή ενός ηλεκτρονικού µοναδικού κωδικού αριθµού για κάθε ωφελούµενο τέκνο δικαιούχου, ο οποίος δηµιουργείται αυτόµατα από το Ολοκληρωµένο Πληροφοριακό Σύστηµα (ΟΠΣ) του Οργανισµού και αποτυπώνεται µε τα λοιπά στοιχεία του ωφελούµενου τέκνου και του δικαιούχου στα Μητρώα του άρθρ. 9 της παρούσας, ισχύει δε αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριµένου προγράµµατος µέχρι τη λήξη αυτού.

Δυνατότητα επιλογής της κατασκήνωσης από τους γονείς

Η επιδότηση µέσω της «Επιταγής ∆ιαµονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους παιδικών κατασκηνώσεων σύµφωνα µε τις ανάγκες των παιδιών τους

Αιτήσεις υποψηφίων – δικαιούχων

.Οι αιτήσεις συµµετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕ∆ αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο. Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων θα βρίσκονται αναρτηµένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr) και µετά τη συµπλήρωσή τους οι δυνητικοί δικαιούχοι θα τα αποστέλλουν µέσω του συστήµατος ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕ∆.

Δικαιολογητικά γονέων

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι µετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συµµετοχής τους και µέχρι τη λήξη της προθεσµίας υποβολής αιτήσεων οφείλουν να προσκοµίσουνστα αρµόδια ΚΠΑ2 δικαιολογητικά που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, ως η ∆ηµόσια Πρόσκληση ορίζει.

∆ικαιούχοι µε ωφελούµενα τέκνα ανήκοντα στην κατηγορία ΑµεΑ µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, έχουν την υποχρέωση να προσκοµίσουν στα αρµόδια ΚΠΑ2 µέχρι τη λήξη της προθεσµίας υποβολής αιτήσεων σχετική βεβαίωση σε ισχύ, ως αυτή ορίζεται από τη ∆ηµόσια Πρόσκληση, άλλως δεν θα εφαρµοσθούν τα αναφερόµενα στην παρ. 3 του άρθρ. 9 της παρούσας.

Αποκλείονται όσοι δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά

Μη προσκόµιση των δικαιολογητικών που ορίζονται από τη ∆ηµόσια Πρόσκληση µέχρι την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής αιτήσεων ή προκύπτουσα µη πλήρωση των όρων της ∆ηµόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των δηλουµένων στην αίτηση στοιχείων µε τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, συνεπάγεται αποκλεισµό του δικαιούχου από το Πρόγραµµα.

Μοριοδότηση

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται μετά τη μοριοδότηση μιας σειρά κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων όπως είναι ο αριθμός των τέκνων, το ύψος του εισοδήματος και ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.

Τα µόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:

Για το α’ κριτήριο:

  • για πραγµατικό οικογενειακό εισόδηµα ύψους έως 7.000,00€ : 60 µόρια,
  • για πραγµατικό οικογενειακό εισόδηµα ύψους από 7.001,00 έως 10.000,00 €: 50 µόρια,
  • για πραγµατικό οικογενειακό εισόδηµα ύψους από 10.001,00 έως 12.000,00 €: 40 µόρια,
  • για πραγµατικό οικογενειακό εισόδηµα ύψους από 12.001,00 έως 14.000,00€: 30 µόρια,
  • για πραγµατικό οικογενειακό εισόδηµα ύψους από 14.001,00 έως 16.000,00€: 20 µόρια.

Για το β’ κριτήριο:

Από 15 µόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.

Για το γ’ κριτήριο:
Από 1 µόριο για κάθε µήνα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας, µε ανώτατο όριο τα 36 µόρια.

Παιδιά με αναπηρία 67% και άνω

Ωφελούµενα τέκνα κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρ. 3 της παρούσας µε αποδεδειγµένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω δύναται να ενταχθούν στο πρόγραµµα, ανεξαρτήτως του αριθµού µορίων των δικαιούχων γονέων τους κατ’ εξαίρεση των παρ. 1 και 2 του παρόντος, εφόσον κατά την κατάρτιση του Μητρώου Παρόχων προκύψει ότι οι προσφερόµενες θέσεις για παιδιά µε αναπηρία από τις συµµετέχουσες κατασκηνωτικές επιχειρήσεις επαρκούν για τη διαµονή όλων των ωφελουµένων τέκνων της κατηγορίας αυτής για τα οποία έχουν υποβληθεί αποδεκτές αιτήσεις.

Πίνακες, ενστάσεις

Οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά αλφαβητική σειρά σε δύο προσωρινά Μητρώα δικαιούχων, το Μητρώο ∆ικαιούχων – Εργαζοµένων και το Μητρώο ∆ικαιούχων - Ανέργων

Ανάρτηση πινάκων

Τα προσωρινά Μητρώα ∆ικαιούχων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειοµένων αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρµοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕ∆.

Ενστάσεις

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωµα ηλεκτρονικής υποβολής προς το ∆Σ του ΟΑΕ∆ µίας και µόνο ένστασης κατά των αποτελεσµάτων των προσωρινών Μητρώων ∆ικαιούχων καιτου προσωρινού Πίνακα Αποκλειοµένων εντός της αποκλειστικής προθεσµίας τριών (3) εργασίµων ηµερών από την εποµένη ηµέρα της δηµοσιεύσεώς τους στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆. Λεπτοµέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη ∆ηµόσια Πρόσκληση

Κενές θέσεις

Σε περίπτωση που κατά την κατάρτιση των Μητρώων δεν προκύπτει η προβλεπόµενη ποσόστωση (50% τέκνα ανέργων, 50% τέκνα εργαζομένων) οι κενές θέσεις του ενός Μητρώου πληρούνται από τους επιλαχόντες του άλλου.



Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.