Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τα «τρελά μυρμήγκια» που απειλούν το Χιούστον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δισεκατομμύρια μικροί εισβολείς ετοιμάζονται για «επίθεση».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες δισεκατομμύρια «τρελά μυρμήγκια» (rasberry crazy ants) αναμένεται να εισβάλλουν στο Χιούστον, έχοντας ήδη περάσει από περισσότερες από 20 κομητείες στο Τέξας.

«Είναι πολύ πιο ισχυρά από τα μυρμήγκια της φωτιάς (fire ants). Όταν αυτά τα τρελά μυρμήγκια καταλάβουν ένα μέρος… το καταλαμβάνουν πλήρως» ανέφερε ο Tom Rasberry στον τηλεοπτικό σταθμό KPRC.

Το 2002 ο Rasberry ανακάλυψε αυτό το μοναδικό είδος μυρμηγκιών, γνωστά ως «tawny crazy ants» και… πήραν το όνομά του.

Τα μυρμήγκια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του CBS Houston προέρχονται από τη Νότια Αμερική και είναι γνωστά για τους τεράστιους πληθυσμούς τους και τις… απρόβλεπτες κινήσεις τους.

«Είναι 10.000 φορές πιο ισχυρά από τα μυρμήγκια της φωτιάς και είναι πολύ πιο δύσκολο να τα ελέγξει κανείς» είπε ο ίδιος.

Το συγκεκριμένο είδος δε δαγκώνει, ούτε τσιμπά και προτιμά να ζει κάτω από πέτρες, στις αυλές των σπιτιών και μερικές φορές στα δέντρα, αντί να φτιάχνουν τις δικές τους φωλιές.

«Μπαίνουν μέχρι και στις ηλεκτρικές συσκευές. Παθαίνουν ηλεκτροπληξία και αυτό αυτόματα στέλνει σήμα κινδύνου στα υπόλοιπα και αρχίζουν να μαζεύονται ακόμη περισσότερα» δήλωσε στο δίκτυο ο ειδικός στα έντομα, Paul Nester.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η χρήση φυτοφαρμάκων δεν είναι η ιδανική λύση, για να τα ξεφορτωθεί κανείς. «Αντίθετα, η αλλαγή της δομής του κήπου σας είναι καλύτερη. Φροντίστε να μαζέψετε τα σάπια φύλλα, γιατί τα λατρεύουν» είπε ο ίδιος και συνέστησε ακόμη στους κατοίκους της περιοχής να ξεφορτωθούν και πεταμένα κομμάτια ξύλου.

Δείτε παλαιότερο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.