Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ένα μήλο την ημέρα προστατεύει τα αγγεία μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αντισκληρυντικές ιδιότητες του αγαπημένου φρούτου.

Όλοι μας θυμόμαστε τη μητέρα μας ή τη γιαγιά μας να μας λέει τη χαρακτηριστική λαϊκή ρύση «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Από ότι φαίνεται μάλλον είχαν δίκιο.

Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Ohio, η οποία συμπεριέλαβε άτομα μέσης ηλικίας, έδειξε ότι ένα μήλο την ημέρα μειώνει κατά 40% τα επίπεδα μιας ουσίας στο αίμα, η οποία παίρνει μέρος στη διαδικασία σκλήρυνσης των αγγείων.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες βρήκαν ότι ένα μήλο την ημέρα μειώνει τα επίπεδα της οξειδωμένης LDL χοληστερόλης, της λεγόμενης «κακής χοληστερόλης». Η οξειδωμένη μορφή της LDL χοληστερόλης μπορεί να επάγει τη φλεγμονή και την ιστική βλάβη, οδηγώντας σε σκλήρυνση των αγγείων. Φαίνεται λοιπόν ότι η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα οδηγεί σε σημαντική μείωση της διαδικασίας οξείδωσης της LDL χοληστερόλης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κατανάλωση μήλων είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση της LDL χοληστερόλης σε σχέση με την κατανάλωση άλλων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά τροφίμων, όπως η ντομάτα και το πράσινο τσάι.
Οι πολυφαινόλες και άλλα βιοενεργά συστατικά, όχι πλήρως προσδιορισμένα, φαίνεται να είναι υπεύθυνα για τις υποχοληστερολαιμικές ιδιότητες των μήλων.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.