Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το ρολόι που αποτρέπει τα ηλιακά εγκαύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετρά τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ένα νέο gadget με τη μορφή ρολογιού, που μπορεί να μετρά τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας, θα ενημερώνει τους χρήστες πότε πλησιάζει η ώρα να… πάθουν ηλιακό έγκαυμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που υπογράφει ο Luke Garratt στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το gadget αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την αποφυγή της χρήσης αντιηλιακών προϊόντων, τα οποία προστατεύουν μεν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αλλά παράλληλα δεν επιτρέπουν την απορρόφησή τους, εμποδίζοντας την παραγωγή βιταμίνης D.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χάρη σε αυτό το ρολόι, θα ξεπεραστεί το πρόβλημα της ανεπάρκειας βιταμίνης D, που παρατηρείται σε πολλούς ανθρώπους.



Ο χρήστης ξεκινά εισάγοντας στοιχεία για την ευαισθησία της επιδερμίδας του, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 11. Όσο αυξάνεται η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ανάβουν τα αντίστοιχα λαμπάκια LED της συσκευής, τα οποία αρχίζουν να αναβοσβήνουν όταν έχει φτάσει η ώρα να σταματήσετε την ηλιοθεραπεία και να καθίσετε στη σκιά.



«Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει πάρει τη μορφή πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ήλιος κάνει καλό στην υγεία, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δε γνωρίζουν πόση "ποσότητα" ηλιακής ακτινοβολίας χρειάζονται χωρίς να κινδυνέψει η επιδερμίδα τους. Οι ακτίνες UVB βοηθούν στην παραγωγή βιταμίνης D, ενώ οι UVA προκαλούν περισσότερη ζημιά» ανέφερε η Karin Edgett, συνιδρύτρια της εταιρείας κατασκευής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.