Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Γιατρός διώκεται για ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρακτική αυτή είναι παράνομη από το 1985, αλλά κανείς δεν είχε παραπεμφθεί μέχρι στιγμής.

Κατηγορίες για ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων απαγγέλθηκαν στην Αγγλία σε βάρος δύο ανδρών, ο ένας από τους οποίους είναι γιατρός. Ο νόμος που ποινικοιεί την πρακτική αυτή έχει τεθεί σε ισχύ στη Βρετανία ήδη από το 1985, εφαρμόζεται όμως τώρα για πρώτη φορά.

«Ένας γιατρός του νοσοκομείου Ουίτινγκτον είναι ύποπτος ότι προχώρησε στον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων μιας ασθενούς που είχε μόλις γεννήσει το Νοέμβριο του 2012 και η οποία είχε ήδη υποστεί έναν ακρωτηριασμό προηγουμένως. Είναι επίσης ύποπτος ότι ήταν ο ίδιος που είχε προβεί σ' αυτό τον πρώτο ακρωτηριασμό», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εισαγγελίας.

«Εκτιμώ πως υπάρχουν αρκετές αποδείξεις και πως είναι προς το συμφέρον του κοινού να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του δρος Ντανούν Νταρμασένα για παραβίαση» του νόμου περί ακρωτηριασμών των γυναικείων γεννητικών οργάνων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Άλισον Σόντερς.

Ένας άλλος άνδρας, ο Χάσαν Μοχάμεντ –ο οποίος δεν εργάζεται σε ιατρικό περιβάλλον και η σχέση του με την ασθενή δεν διευκρινίσθηκε– θα διωχθεί επίσης για παρακίνηση σε ακρωτηριασμό.

Οι δύο άνδρες πρόκειται να εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 15 Απριλίου στο Λονδίνο.

Οι ακρωτηριασμοί των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι παράνομοι από το 1985 στην Αγγλία και την Ουαλία, αλλά ουδείς είχε ως τώρα παραπεμφθεί για την πράξη αυτή. Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται είναι κάθειρξη 14 ετών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από 125 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια και γυναίκες είναι θύματα ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων σε 29 χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής όπου εφαρμόζεται αυτή η πρακτική, η οποία έγκειται στον πλήρη ή μερικό ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας για πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Η πρακτική αυτή, η οποία εφαρμόζεται εν γένει στα νεαρά κορίτσια από την παιδική ηλικία τους ως την ηλικία των 15 ετών, έχει επεκταθεί στις δυτικές χώρες εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.