Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ποινικές διώξεις σε παράγοντες της ΕΠΟ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωποι με την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος βρίσκονται νυν και πρώην παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, έδωσε παραγγελία να διωχθούν για συμβάσεις που είχαν υπογράψει με δύο εταιρίες για την έκδοση καρτών υγείας των αθλητών της ΕΠΟ, προκειμένου να γίνουν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές.

Οι συμβαλλόμενες εταιρείες, αν και εισέπραξαν το αντίτιμο για το σύνολο των εξετάσεων που όφειλαν να πραγματοποιήσουν, εντούτοις, από τις περίπου 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις που θα έπρεπε να γίνουν, ολοκληρώθηκαν μόνον οι 15.530, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η επίκουρη οικονομική εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη. Αποτέλεσμα ήταν το Δημόσιο να υποστεί ζημία άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ αυτών που διώκονται είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος, Γιάννης Οικονομίδης, και 23 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις κατά τις οποίες ελήφθησαν οι επίμαχες αποφάσεις για την κάρτα υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.