Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ινδία: Ισόβια στους 4 βιαστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν σήμερα σε ισόβια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό μίας 18χρονης τηλεφωνήτριας στο Μουμπάι (Βομβάη), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η γυναίκα πήρε το θάρρος να καταγγείλει τους βιαστές της μετά τη δημοσιότητα που πήρε ο βιασμός, μιας 22χρονης φωτορεπόρτερ από τρεις από τους κατηγορουμένους στην ίδια περιοχή τον Αύγουστο του 2012.

Η τηλεφωνήτρια αναγνώρισε τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της φωτορεπόρτερ ως τους δράστες του ομαδικού βιασμού της. Ένας πέμπτος κατηγορούμενος για τον ομαδικό βιασμό της φωτορεπόρτερ είναι ανήλικος κι έτσι δικάζεται από δικαστήριο ανηλίκων.

Οι επιθέσεις στην Μουμπάι, που θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ινδίας για τις γυναίκες, ενέτειναν την λαϊκή οργή για τα υψηλά ποσοστά βιασμών στην Ινδία, ύστερα από τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012 που προκάλεσε τον θάνατό της και μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κυβέρνηση τότε είχε δεσμευτεί για την γρηγορότερη διεξαγωγή της δίκης των δραστών και για την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας προς το αυστηρότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.