Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Διουρητικό περιορίζει τα συμπτώματα του αυτισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 2012 ο Βέρτζιλ ήταν επτάμισι ετών. Είναι ένα από τα 60 αυτιστικά παιδιά που συμμετείχαν στο πειραματικό πρόγραμμα του Γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το υψηλό επίπεδο του χλωρίου που εντοπίζεται στους νευρώνες των παιδιών, επιδεινώνει τα συμπτώματα του αυτισμού.

Οι επιστήμονες προχώρησαν σε πειράματα με ποντίκια στα οποία χορήγησαν διουρητικό. Στα αυτιστικά ποντίκια το επίπεδο του χλωρίου παρέμεινε σε καλά επίπεδα.

«Κατά τη διάρκεια του τοκετού, παρατηρείται πτώση του χλωρίου που παράγεται από μια ορμόνη που ονομάζεται οξυτοκίνη. Στην έρευνα μας διαπιστώσαμε πως στα ποντίκια, δεν μειώνεται το χλώριο που προστατεύει τον εγκέφαλο του εμβρύου» υποστηρίζει ο ερευνητής Γεχεζκέλ Μπεν-Άρι.

Αν και η νόσος δεν θεραπεύεται, η αγωγή αυτή επέφερε στα τρία τέταρτα των παιδιών μείωση της έντασης και της σοβαρότητας των αυτιστικών διαταραχών.

Οι ερευνητές έχουν καταθέσει αίτημα για να εγκριθεί μια δοκιμή σε ευρωπαϊκή κλίμακα

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά και θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω» δήλωσε η Μουν Φόρεστερ, μητέρα ενός αυτιστικού παιδιού.

«Ο αυτισμός πάντα αντιμετωπιζόταν ως ψυχιατρική ασθένεια ή ως αναπηρία. Έτσι ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική έρευνα με στόχο την καταπολέμηση της νόσου. Αυτές οι ανακαλύψεις ανοίγουν τον δρόμο και μας βοηθούν να αποδείξουμε το εξής απλό: O αυτισμός είναι πρόβλημα του εγκεφάλου» υποστηρίζει ο Μοχάμεντ της ένωσης «Vaincre l’autisme» για τα αυτιστικά παιδιά.

Η δοκιμή έγινε σε παιδιά ηλικίας 3 ως 11 ετών προσβεβλημένα από αυτισμό, του συνδρόμου Άσπεργκερ. Για 3 μήνες τα παιδιά λάμβαναν καθημερινά διουρητικό και πιο συγκεκριμένα ένα 1 mg βουμετανίδης.



Πηγή: http://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.