Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Φτιάξτε μόνοι σας χαρταετό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπαθήστε να φτιάξετε μόνοι σας τον πιο ωραίο και επιτυχημένο χαρταετό με απλές και εύκολες οδηγίες. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά:

-Πλαστική τσάντα από ψώνια

-Σπάγκο

-Λεπτές ράβδους από οποιοδήποτε υλικό

-Κολλητική ταινία

-Ψαλίδι

-Μαρκαδόρο

-Ξυλαράκι από γλειφιτζούρι και ένα χάρακα

Οδηγίες

1. Φτιάξτε το πλαίσιο του ανακυκλωμένου και ανακυκλώσιμου χαρταετού τοποθετώντας τις ράβδους σταυρωτά και δένοντάς τις σφιχτά με σπάγκο. Σιγουρευτείτε ότι ο σπάγκος έχει δεθεί σταυρωτά ώστε οι ράβδοι να μείνουν στη θέση τους.

2. Στη συνέχεια σκίστε την πλαστική σακούλα στη μια πλευρά και εγκάρσια προς τον “πάτο” τους και τοποθετήστε τις στο έδαφος. Βάλτε από πάνω τις ράβδους. Με τον μαρκαδόρο και τον χάρακα σχηματίστε γραμμές ενώνοντας τις άκρες των ράβδων ώστε να φτιάξετε ένα πλαίσιο για τον χαρταετό. Όταν τελειώσετε αυτό το βήμα πρέπει να έχετε ζωγραφίσει ένα ολοκληρωμένο τετράγωνο πάνω στην πλαστική σακούλα.

3. Με το ψαλίδι κόψτε τη σακούλα κατά μήκος των γραμμών που σχηματίσατε. Στη συνέχεια κολλήστε τη σακούλα με τις άκρες των ράβδων χρησιμοποιώντας την κολλητική ταινία.

Εάν το τετράγωνό σας είναι “μπόλικο” μπορείτε να διπλώσετε τις άκρες πάνω στις ράβδους και να τις κολλήσετε πάλι με ταινία για επιπλέον αντοχή.

4. Σε περίπτωση που έχουν περισσέψει «ξέφτια» από τη σακούλα, κόψτε τα σε λωρίδες διαφορετικού μήκους και κολλήστε τις στο σώμα του αετού με ταινία για να φτιάξετε την ουρά.

5. Τέλος, δέστε τον σπάγκο γύρω από τις σταυρωτές ράβδους και κάντε πολλούς κόμπους για να τις ασφαλίσετε. Τέλος, δέστε το ένα άκρο του σπάγκου στο χαρταετό και το άλλο στο κέντρο του γλειφιτζουριού για να κάνετε την καλούμπα.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.