Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Έρωτας στα χρόνια του Woodstock

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αγαπημένο ζευγάρι που έγινε εξώφυλλο το 1970.

Ο έρωτας του Nick και της Bobbi Ercoline τη χρονιά που ξεκίνησε το φημισμένο μουσικό φεστιβάλ (1969) απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό και έγινε εξώφυλλο στο πρωτότυπο άλμπουμ «Woodstock» το 1970, καθώς επίσης και αφίσα της ομώνυμης ταινίας.

Από όλες τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τότε εκείνο το σαββατοκύριακο του Woodstock μία ξεχωρίζει από όλες τις άλλες.

Είναι η εικόνα ενός νεαρού ζευγαριού, αγκαλιασμένου σφιχτά κάτω από μια κουβέρτα, το οποίο στέκεται ανάμεσα σε μια «θάλασσα» ανθρώπων που βρίσκονται ξαπλωμένοι στο υγρό έδαφος.

Είναι μια διαχρονική εικόνα έρωτα, αγάπης, φροντίδας και προστασίας…

Γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε τόσο για το εξώφυλλο, όσο και για την αφίσα της ταινίας.



Σαράντα και πλέον χρόνια μετά, εκείνο το νεαρό ζευγάρι είναι ακόμη μαζί.

Οι 60ρηδες πια Nick και Bobbi Ercoline, παντρεύτηκαν δύο καλοκαίρια μετά από εκείνο το σαββατοκύριακο, είχε γράψει πριν από μερικά χρόνια ο Jim Farber για τη New York Daily News.

Ζουν ακόμη σε απόσταση μικρότερη της μιας ώρας από το χώρο όπου είχε γίνει η συναυλία.

Ο Nick εργάζεται στο υπουργείο στέγασης του Orange County στη Νέα Υόρκη, ενώ η Bobbi είναι νοσοκόμα σε δημοτικό σχολείο στη γενέτειρά τους, την πόλη Pine Bush.

Η 40η επέτειος του γάμου τους τούς έφερε ξανά στο προσκήνιο, και όπως σχολίασε ο αρθρογράφος στο κείμενό του: «Οι ίδιοι ούτε περίμεναν κάτι τέτοιο, ούτε το αναζήτησαν με κάποιο τρόπο».

Οι ίδιοι του είχαν πει ότι δε θυμόντουσαν τίποτα από τη στιγμή που ο Burk Uzzle τράβηξε τη φωτογραφία τους.
«Δεν ποζάραμε» είχε πει ο Nick. «Ξαφνιαστήκαμε όσο και όλοι οι άλλοι όταν είδαμε αυτή τη φωτογραφία στο εξώφυλλο του άλμπουμ».

 


Οι ίδιοι μάλιστα ανακάλυψαν τι είχε συμβεί στο σπίτι ενός φίλου τους, ενώ άκουγαν τη μουσική από το άλμπουμ.

Πρώτος ο Nick αναγνώρισε τις κίτρινες πεταλούδες, που φαίνονται στα αριστερά της οθόνης. «Ανήκαν σε έναν τύπο που τον έλεγαν Herbie. Καθόμασταν κοντά του εκείνη τη μέρα επειδή δεν ήταν καθόλου καλά και είχε χάσει τους φίλους του. Μετά είδα την κουβέρτα και σκέφτηκα ότι ήταν σαν τη δική μας… Και μετά κατάλαβα ότι ήμασταν εμείς» πρόσθεσε.

Η 20χρονη τότε Bobbi δεν είχε εντυπωσιαστεί και πάρα πολύ από το γεγονός. «Το Woodstock ανήκε πλέον στο παρελθόν και δε μου φάνηκε κάτι πολύ σημαντικό. Μόνο που έπρεπε να πω στη μητέρα μου ότι είχα πάει. Δεν της το είχα πει, αλλά τελικά όταν το έμαθε δεν την πείραξε καθόλου» είπε.

Οι δυο τους δεν είχαν καταλάβει πόσο μεγάλη εντύπωση είχε προκαλέσει αυτό το εξώφυλλο παρά μόνο 20 χρόνια μετά, στα 20α γενέθλια του Woodstock, όταν ξαφνικά όλοι οι δημοσιογράφοι και τα μέσα άρχισαν να τους αναζητούν.
«Από εκείνες τις μέρες θυμάμαι τη βροχή, το ότι δεν υπήρχαν τουαλέτες και τη μυρωδιά που επικρατούσε» πρόσθεσε η Bobbi και συνέχισε: «Επίσης θυμάμαι κάτι σαν πορτοκαλί ομίχλη από τα λαμπερά φώτα της σκηνής. Ήταν παντού, φωτίζοντας τον ουρανό».

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί μόλις τρεις μήνες νωρίτερα στο μπαρ όπου εργαζόταν ο Nick.

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει ο Nick λέει ότι πολλοί εξακολουθούν να τους αναγνωρίζουν. «Μια φορά στη Γερμανία όταν μπήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, κατάλαβαν αμέσως ποιοι ήμασταν».

Σε ό,τι αφορά το γιατί επελέγη η συγκεκριμένη φωτογραφία για το εξώφυλλο του άλμπουμ ο Nick είχε μια δική του θεωρία: «Είναι ειρηνική, ό,τι ακριβώς αντιπροσώπευε και το φεστιβάλ. Είναι μια ειλικρινής αναπαράσταση μιας ολόκληρης γενιάς. Όταν κοιτάω αυτή τη φωτογραφία δε βλέπω τη Bobbi κι εμένα… Βλέπω τη γενιά μας»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.