Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στους δρόμους οι καθηγητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν με λεωφορεία στην Αθήνα, για να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα γίνει στις 10 το πρωί της Παρασκευής στα Προπύλαια, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν αύριο το βράδυ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, από το άγαλμα του Βενιζέλου και, όσοι μείνουν στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ, στις 11π.μ. της Παρασκευής, έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Εκπρόσωποι των πέντε ΕΛΜΕ και των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα έδωσαν συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε "οπισθοδρόμηση".

Εκατοντάδες καθηγητές θα απολυθούν, εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν.

Όπως είπαν, 94 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, που είχαν κερδίσει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και είχαν επιστρέψει στις θέσεις τους, διώχθηκαν, διότι υπήρξε οριστική απόφαση, ύστερα από δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης και θα μείνουν ακάλυπτες περίπου 1800 διδακτικές ώρες τη βδομάδα στα ΕΠΑΛ. Αντιπροσωπεία των εν λόγω καθηγητών έκανε διαμαρτυρία στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ χαρακτήρισαν "σκληρό εξεταστικό σύστημα" τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι, αν εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων, περίπου το 30% των μαθητών της Α΄ Λυκείου θα "κοπεί" στις εξετάσεις του Ιουνίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.