Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Έξωση στους αθίγγανους κάνει το εμπορικό κέντρο Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβιβαστική λύση επιθυμεί η Δημοτική Αρχή
.
Νέος κύκλος εντάσεων προβλέπεται στον καταυλισμό των αθιγγάνων στο Ηράκλειο, καθώς ήδη η Δημοτική Αρχή, έχει παραχωρήσει το χώρο του καταυλισμού σε ιδιώτη, προκειμένου να φτιάξει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε επίπεδο διενέργειας διαγωνισμού και ορισμού του αναδόχου, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα οι τελικές υπογραφές, που αναμένονται ωστόσο μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Από τη στιγμή που μπουν οι υπογραφές, οι αθίγγανοι θα πρέπει να φύγουν από τον καταυλισμό, αφού η παραχώρηση του οικοπέδου συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων, θα αρχίσει να αξιοποιείται.

Η Δημοτική Αρχή παρ’ όλα αυτά, επιθυμεί μια συμβιβαστική λύση με τους αθίγγανους προκειμένου να μη γίνει η βίαιη απομάκρυνση τους.

Γι' αυτό έχει βάλει ρήτρα ότι ο ανάδοχος για το πρώτο διάστημα τριετίας θα πληρώνει ένα χαμηλότερο ενοίκιο, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον το θέμα με τον καταυλισμό λυθεί, η περιοχή θα αναβαθμιστεί αισθητά και θα μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο χώρο εμπορίου και ψυχαγωγίας.


Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.