Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η κατάρα της Χρυσής Μπάλας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε θρίλερ με σενάριο… Χόλιγουντ έχει εξελιχθεί η μάχη για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Με τον συνήθη ύποπτο της τελευταίας τετραετίας, Λιονέλ Μέσι, να βρίσκεται στα «πιτς» εδώ και μήνες λόγω τραυματισμών, Κριστιάνο Ρονάλντο και Φρανκ Ριμπερί νιώθουν πως έχουν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να φορέσουν το «στέμμα» του κορυφαίου παίκτη της υφηλίου και η μάχη εντυπώσεων που δίνουν είναι ανελέητη.

Ο Γάλλος έχει στα υπέρ του την αψεγάδιαστη χρονιά με την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου του Τσάμπιονς Λιγκ και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, αλλά ο Πορτόγαλος, Κριστίανο Ρονάλντο, λάμπει πιο εκτυφλωτικά από ποτέ. Η παράσταση που έδωσε στα μπαράζ του Μουντιάλ 2014, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στους δύο αγώνες κόντρα στην Σουηδία, υποχρέωσε τη ΦΙΦΑ, να δώσει παράταση στην ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα».



Όποιος και αν είναι τελικά ο θριαμβευτής, θα πρέπει να αντιμετωπίσει, εκτός από τους επικριτές και την ιδιότυπη «κατάρα» που κυνηγάει και καταστρέφει τις καριέρες των περισσότερων εστεμμένων. Ο βιονικός Μέσι «λύγισε» μετά την 4ηκατάκτηση πέρυσι και ταλαιπωρείται από διαδοχικές θλάσεις.

Ο Κακά κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα τον χειμώνα του 2007 και έκτοτε προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που έχουν φρενάρει την καριέρα του.

Ο Ροναλντίνιο, νικητής του βραβείου το 2005, είδε την κυριαρχία του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο να λαμβάνει τέλος πρόωρα το 2008, με την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα.

Ο «Νουρέγιεφ» των γηπέδων, Μάρκο Φαν Μπάστεν, σταμάτησε ουσιαστικά την καριέρα του σε ηλικία 29 ετών, χτυπημένος από τραυματισμούς, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της τρίτης Χρυσής Μπάλας του, το 1992.

Ο Ματίας Ζάμερ, που σήκωσε το Εuro, και τη Χρυσή Μπάλα του 1996, πρόλαβε να χαρεί το Τσάμπιονς Λίγκ του 1997 πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 30 ετών.

Στην μακρά λίστα των άτυχων νικητών του βραβείου συγκαταλέγεται και ο Μάικλ Οουεν και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Ρονάλντο.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.