Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Προϊόντα που άλλαξαν την ψηφιακή βιομηχανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καινοτομίες των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Το να επιλέξει κανείς τα καλύτερα προϊόντα που άλλαξαν το σκηνικό στον τομέα της ψηφιακής βιομηχανίας μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν αναλογιστεί κανείς την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι επιστημονικές ανακαλύψεις και ξεπηδούν τα νέα, καινοτόμα, προϊόντα τεχνολογίας.

Έχοντας υπόψη δύο απλά κριτήρια (ευκολία στη χρήση και πώς επηρέασαν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που ακολούθησαν) ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Walt Mossberg, συνέταξε μια λίστα με 12 από αυτά:

1. Newton MessagePad (1993)


Μπορεί να μην ήταν και τόσο επιτυχημένο ως προϊόν, όμως είχε ένα χαρακτηριστικό που αποτέλεσε τον προάγγελο της προηγμένης τεχνολογίας του σήμερα: μια πρώιμη μορφή τεχνητής νοημοσύνης.

2. Netscape Navigator (1994)


Το πρώτο επιτυχημένο πρόγραμμα περιήγησης στον παγκόσμιο ιστό, που στη συνέχεια «κατατροπώθηκε» από το Internet Explorer της Microsoft. Άφησε όμως «βαριά κληρονομιά» και η επιρροή που είχε στην ψηφιακή βιομηχανία ήταν τεράστια.

3. Windows 95 (1995)


Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft που παγίωσε το γραφικό περιβάλλον του χρήστη και το «ποντίκι» ως τον τρόπο που λειτουργεί ένας υπολογιστής.

Μπορεί τα Macintosh της Apple να χρησιμοποιούσαν το σύστημα για μια δεκαετία και να ακολούθησαν κι άλλες εκδόσεις των Windows, όμως τα Windows 95 ήταν πιο εκλεπτυσμένα και εξαπλώθηκαν σε μεγαλύτερο κοινό απ’ ό,τι είχαν κάνει τα Mac.

4. Palm Pilot (1997)


Ήταν ο πρώτος επιτυχημένος ψηφιακός, προσωπικός βοηθός: ο πρώτος υπολογιστής χεριού. Ακολούθησε η δημιουργία των πρώτων smartphones, Treo και οι βιβλιοθήκη εφαρμογών τους αποτέλεσαν τον πρόδρομο των σημερινών app stores.

5. Google Search (1998)


Ήταν πιο γρήγορη από τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης και είναι ακόμη και τώρα σχεδόν αδύνατο να εκτιμήσει κανείς τη σημασία της.

6. iPod (2001)


Το iPod της Apple ήταν το πρώτο digital media player, που μπορούσε να χωρέσει 1.000 τραγούδια σε μια συσκευή στο μέγεθος μιας τράπουλας.

7. Facebook (2004)


Όπως το Netscape άνοιξε το δρόμο του διαδικτύου, έτσι και το Facebook μετέτρεψε το διαδίκτυο σε ένα κοινωνικό μέσο δικτύωσης. Σήμερα, το χρησιμοποιούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

8. Twitter (2006)


Πολλοί το περιγράφουν ως τον «κύριο ανταγωνιστή» του Facebook, όμως το Twitter είναι κάτι διαφορετικό: κάτι σαν ένα παγκόσμιο σύστημα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Χρησιμοποιείται κάθε δευτερόλεπτο προειδοποιώντας τεράστια ακροατήρια για τα πάντα: από επαναστάσεις μέχρι ενδιαφέρουσες απόψεις, ή ασήμαντες αναγγελίες… αρκεί να χωρούν σε 140 χαρακτήρες.

9. iPhone (2007)


Ήταν το πρώτο πραγματικά «έξυπνο» smartphone. Είναι ένας μικρός υπολογιστής-iPod-τηλέφωνο... σε μία συσκευή. Μετέτρεψε τον κόσμο του διαδικτύου δραματικά, αφήνοντας στην άκρη τους κλασικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δείχνοντας το δρόμο στις κινητές συσκευές.

10. Android (2008)


Η Google ακολούθησε γρήγορα το δρόμο που άνοιξε το iPhone με το λειτουργικό του σύστημα. Πλέον το Android είναι η κυρίαρχη πλατφόρμα των smartphone με τη δική του τεράστια γκάμα εφαρμογών.

11. MacBook Air (2008)


Όταν το πρωτοπαρουσίασε ο Steve Jobs το έβγαλε μέσα από ένα… φάκελο. Ήταν ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ laptop… που πλέον το συναντά κανείς… σχεδόν παντού, όπου γυρίσει το βλέμμα του!

12. iPad (2010)


Αντικαθιστά σταδιακά τη χρήση των laptop και το προτιμούν από μικρά παιδιά μέχρι επιτυχημένοι CEOs σε μεγάλες πολυεθνικές. Οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει σχεδόν 500.000 εφαρμογές για το iPad, πιο πολλές από οποιαδήποτε άλλη ταμπλέτα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.