Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Στο μικροσκόπιο τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αδύνατη η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις αυθαίρετες κατασκευές και επεκτάσεις επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο σύνολο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε από την Αστυνομία η τοπική εισαγγελία πρωτοδικών.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί «σαφάρι» για τον εντοπισμό των παρανομούντων επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυθαίρετα πεζοδρόμια, τοποθετώντας επιπρόσθετα τραπεζοκαθίσματα για τις ανάγκες των καταστημάτων τους.

Οι παραβάτες απειλούνται με τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιων χώρων, όπως επίσης με παραβάσεις που συνδέονται με το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό αναφέρει ο agelioforos.gr.

Όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, εξαιτίας της κατάστασης αυτής είναι αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις η διέλευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, όπως επί παραδείγματι πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, ενώ, την ίδια ώρα, καθίσταται δυσχερής η διέλευση των πεζών. Κατά την ίδια έρευνα θα ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης να προσκομίσουν πρόσφατες αποφάσεις που περιγράφουν ρητά τους όρους και τις προϋποθέσεις επέκτασης των καταστημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.