Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς φάρμακα η μονάδα τεχνητού νεφρού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μία δημόσια επιστολή του, ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Ιωάννης Παρασύρης, αναφέρεται στο θέμα της έλλειψης φαρμάκων στο νοσηλευτικό ίδρυμα και στη στάση του διοικητή του νοσοκομείου.

Υπο τον τίτλο "Τελικά ο κ. Ξυπολυτάς διοικεί ένα άλλο νοσοκομείο", ο κ. Παρασύρης αναφέρει τα εξής:

"Σχετικά με το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και, χωρίς να θέλω να εμπλακώ στις λεπτομέρειες του προβλήματος και επειδή ενοχλούν οι πολιτικολογίες, όπως και οι προχειρότητες αντιμετώπισης των ζητημάτων που το αφορούν, αναγκάζομαι να μιλήσω για την αποκατάσταση της αλήθειας.



Η ΜΤΝ δεν έχει παραλάβει ερυθροποιητίνες για τις ανάγκες των ασθενών της το μήνα Δεκέμβριο 2013 και μάλιστα τα αποθέματα των συγκεκριμένων φαρμάκων έχουν τελειώσει στις 30/12/2013.

Συνέπεια αυτής της έλλειψης, που δεν ξέρω τη διάρκεια της, είναι η επιδείνωση της αναιμίας των ασθενών της αιμοκάθαρσης και η αύξηση των αναγκών για μεταγγίσεις αίματος.

Το προαναφερθέν πρόβλημα είναι σοβαρό και η εξήγηση του λαλίστατου κ. Ξυπολυτά στα Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν το γνώριζε κρίνεται τουλάχιστον πρόχειρη, επειδή έχει ενημερωθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου και όχι μόνο.

Επιπλέον σαν ιατρός θα περίμενα να αναγνωρίζει ότι οι προσπάθειες των συναδέλφων του στο νοσοκομείο μας έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως και να σέβεται τις προσπάθειες τους και όχι να τονίζει ότι οι “γιατροί θα έπρεπε να προσπαθήσουν να βρουν τα συγκεκριμένα φάρμακα από τα γειτονικά νοσοκομεία” σαν να μην γνωρίζει ποιες είναι οι ακριβείς υποχρεώσεις των γιατρών του ΕΣΥ.

Μήπως επιτέλους δεν γνωρίζει τα δικά του καθήκοντα του στο νοσοκομείο που τον έφεραν να διοικεί;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.